Zoran Slavnić: “Na strani sam Putina, Rusija želi pokazati svoju vojnu moć”

Dok cijeli svijet osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu, drugačijeg je razmišljanja nekadašnji košarkaški reprezentativac bivše države i igrač Crvene zvezde Zoran Moka Slavnić (73), koji je u svojoj je glavi posložio sasvim nekakvo drugačije viđenje cjelokupne situacije, ali ništa čudno to nije od nekadašnjeg provokatora Zorana Slavnića.

 

Moka, najprije kako se osjećaš nakon operacije lijevog kuka?

–  Ma to je ništa, obični pi..in dim, sve je sada ok, u najboljem je redu, operacija je dobro prošla!

Pratiš situaciju u Ukrajini?

– Evo baš sam sad ispred TV-a, treba sačekati i vidjeti koji su tu pravi motivi rata, treba zaključiti je li to osvajački rat, je li on klasični rat ili samo nekakvi napad. Po mom mišljenju to je slično kao i kad smo mi Srbi imali trzavice i sukob s Kosovom! Milijun do dva milijuna Rusa u tim spornim pokrajinama koje Putin želi zauzeti i pripojiti, tu nisu tretirani kako valja, e sad, Rusija želi pokazati svoju vojnu moć i snagu, ne mogu to shvatiti  je..te led, pa oni su dva bratska naroda!

Na čijoj si strani?

– Žao mi je zbog toga, ali normalno je da sam na strani Putina i Rusa, to mi je prirodno, mi Srbi nećemo Rusima uvesti sankcije, za razliku od vas Hrvata, najviše mi je žao što su uvedene sportske sankcije Rusiji, to nije u redu.

 

Košarkaška reprezentacija Hrvatske je napokon pobijedila, nedavno Švedsku?

– Volio bih da se Hrvatska oporavi, ali kao što sam već jednom rekao, vaša reprezentacija nema muda, dok je Srbija po tom pitanju zaj…na i ima itekako muda u košarkaškom smislu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...