Bez nje za Uskrs ne ide, pa evo i najbolji recept za najukusniju francusku salatu

Francuska salata neizbježan je dio blagdanskog stola pa se tako tradicionalno priprema diljem Hrvatske. Iako mnogi sastojke prilagođavaju željama svojih ukućana, originalna receptura jedinstvena je i svima dobro poznata, a mi vam donosimo recept za najukusniju francusku salatu koja će oduševiti sve za stolom.

Cure nam sline pri pomisli na slasnu francusku salatu kojom se tradicionalno častimo za blagdane pa neće biti drukčije ni ovaj put. Nema veze što francuska nije jedna od onih dijetalnih salata kakve preporučuju nutricionisti i treneri, jednom do dvaput godišnje, složit ćete se, možemo si priuštiti malo skrenuti s puta.

O kilogramima imate vremena razmišljati nakon blagdana, a do tada pažljivo čitajte kako pripremiti najukusniju francusku salatu kojom ćete zaraditi same pohvale ukućana.

Sastojci su svima dobro znani, no prilikom pripreme potrebno je paziti na nekoliko trikova koji će pomoći da salata ne bude gnjecava te će joj dati bogatiji okus.

Sastojci

  • 450 g zamrznute mješavine graška i mrkve
  • 300 g krumpira
  • 200 g kiselih krastavaca
  • sol

Sastojci za nadjev

  • 360 g majoneze (4 vrećice)
  • ¼ jabuke granny smith
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žličica senfa
  • crni papar
  • sol

Priprema

Zamrznutu mješavinu povrća stavite u kipuću posoljenu vodu te kuhajte otprilike 10 – 15 minuta dok graška i mrkva ne budu kuhani. Istovremeno u drugu posudu s posoljenom hladnom vodom stavite krumpir u kori da se kuha dok dovoljno ne omekša. Krumpir je važno kuhati cijelog u kori kako se ne bi raspao.

Grašak i mrkvu ocijedite i ohladite, a krumpiru nakon što se ohladi ogulite koru i nasjeckajte ga na jednake komadiće. Zatim nasjeckajte kiselu jabuku koja će salati dati svježinu i dodajte ju u posudu s nasjeckanim povrćem.

Majonezu pomiješajte sa senfom, vrhnjem, soli i paprom i dodajte u mješavinu povrća.

Dodajte krastavce i sve zajedno lagano promiješajte.

Posluživanje

Salatu ohladite i poslužite kao prilog uz hladne nareske ili kuhanu šunku.

Savjet

Po želji možete umiješati i žlicu nasjeckanog peršina, piše Tportal.

Na ovoj poveznici možete pogledati i ostale savjete za Uskrs koje vam donosimo…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...