Cestitka_Uskrs

Blagdane kvari jaka bura, u nedjelju i orkanska, pripremite se na drastičan pad temperature!

Danas prijepodne će u većem dijelu zemlje prevladavati sunčano. Od sredine dana u sjevernim krajevima postupan porast naoblake, mjestimice uz malo kiše ili pokoji pljusak i grmljavinu, ponajprije u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare prolazno i jak. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a prema kraju dana na sjevernom će dijelu zapuhati bura i jačati. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 25 °C.

U subotu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, vjetrovito te osjetno svježije. Mjestimice će pasti malo kiše, ponajprije u gorju, a na jugu zemlje popodne su lokalno mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita ponegdje i orkanskim. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na Jadranu između 11 i 15 °C. Najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 na kopnu te između 19 i 22 °C na obali i otocima.

IZGLEDI VREMENA

Razmjerno vjetrovito i osjetno svježije. U subotu će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti malo kiše, ponajprije u gorju, a na jugu Hrvatske mogući su i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Nedjelja i ponedjeljak sunčaniji, ali još svježiji, a u ponedjeljak ujutro na kopnu je mjestimice moguć i mraz. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će početkom novoga tjedna slabjeti. Na Jadranu jaka bura s olujnim, ponajprije podno Velebita i orkanskim udarima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...