Brojni korisnici Facebooka bez ikakvog upozorenja ostali bez pristupa svojim korisničkim računima

Vaš Facebook račun je onemogućen jer nije slijedio naše standarde zajednice. Ova odluka se ne može poništiti, poruka je koja je dočekala mnoge korisnike Facebooka pri pokušaju prijave na njihove korisničke račune.

Jedan korisnik je za BBC News rekao da nije dano dobio nikakvo prethodno upozorenje ili objašnjenje. Iz Mete poručuju da istražuju o čemu je riječ.

Svjesni smo da neki korisnici imaju problema s pristupom svojim Facebook računima i radimo na tome da ih riješimo što je brže moguće, poručio je u obajvi na Twitteru Andy Stone iz Mete.

Nije međutim rekao koliko je korisnika pogođeno problemom, kao niti o čemu je zapravo riječ.

Konzultantica za odnose s javnošću Jen Roberts bila je jedna od onih koja je izgubila svoj račun, a da zapravo već neko vrijeme nije uopće ništa niti objavljivala na Facebooku.

Nisam ništa objavila niti komentirala već neko vrijeme, tako da je vrlo malo vjerojatno da sam učinila nešto što bi se moglo protumačiti kao uvredljivo, rekla je za BBC News.

No, unatoč tome što nije bila strastveni korisnik najpopularnije društvene mreže na svijetu, pronalazak njezinog računa zaključanog i dalje je za nju bio uznemirujući.

Sve slike iz mojih sveučilišnih godina i obiteljskih prilika nalaze se na Facebooku. Više neću imati pristup sadržaju od 15 i više godina, što je iskreno tužno. Također je prilično stresno ne znati o čemu je problem i nemati načina da ga riješimo. Začuđujuće je neupozorenje, a potom i način pristupa vlastitim podacima, rekla je na kraju Roberts a prenosi Zimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...