Cirkus na lokalnoj političkoj sceni; Lukić: “Dukiću, za spas grada, pozovi nas sve na izbore!”

Gradski vijećnik Mate Lukić (HSP) uputio je priopćenje putem kojeg od gradonačelnika Branka Dukića traži nove izbore za spas Zadra.

Prenosimo ga u nastavku:

“Predsjednik Gradskog vijeća Zadra Marko Vučetić (SDP) namjerava predložiti ukidanje prireza dok ga odmah nakon te izjave demantiraju iz istog tog SDP-a.

Novi šefovi KK Zadra Enio i njegov kolega vode klub u neizbježan kraj. Polako ali sigurno.

Zamislite, Enio traži smanjenje prihoda KK Zadru da bi se mogle podijeliti božićnice umirovljenicima. Koje su usput rečeno jako, jako simbolične.

Iako zna da u tim trenutcima klubu neophodno treba novac.

Nakon toga ulaze u upravu, i onda odmah predlažu da se upumpa još novca u klub kroz kredit.

Vrhunac sage je da na samoj sjednici ovaj dvojac traži da se ta točka skine s dnevnog reda.

Pa ponovno na idućoj sjednici “ruše” točke dnevnog reda ključne za napredak grada, iz samo njima poznatih razloga. Dok Dukić u maniri doktora ubada posljednju injekciju u klub da dobije na vremenu.

To se tako ne radi, vremena nema. Moraš nas pozvati na izbore i prelomiti ovu priču.

Ideje o holdingu i ostalim biserima ne možeš pristojno niti komentirati.

Cirkus proračuna je bio posebna priča. Uistinu nevjerojatno. Da sam nisam vidio ne bih vjerovao.

Zar građani ovoga grada ne bi bili najsretniji kad ne bi morali plaćati karte za Liburniju ili ostale usluge gradskih poduzeća? Zar svi mi ne bi bili zadovoljniji kad ne bi bilo prireza za koji smatram da se može smanjivati ali naravno postepeno. Ali to tako ne ide, jednostavno nije moguće.

Ovakva odluka je kobna za sam proračun i to je jasno svakome osim onima koji bi zapalili znanstvene knjižnice, dali klubu jednu kunu, iznosili ozbiljne neutemeljene optužbe na račun političara te dužnosnika sa druge im strane.

Sada kada im je omogućeno mijenjati stvari donoseći odluke bitne za sve nas pokazuju cijeloj javnosti koliko su neozbiljni. Ne želim ni saznati što će im još pasti na pamet.

Žalosno je što će cijenu ovog populizma i neozbiljnosti platiti grad, nitko drugi.”


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...