Cure nove informacije: Još jedno poboljšanje stiže na iPhone 14 a odnosi se na kameru

Nadolazeći smartfon iz Applea navodno će dobiti prednju kamericu sa funkcijom autofokusa, kao i proširenom aperturom objektiva.

Appleov sljedeći iPhone mogao bi dobiti poboljšanu selfi kameru sa mogućnošću autofokusa i poboljšanom aperturom, piše poznati analitičar Ming-Chi Kuo. Za razliku od trenutne kamere, prednja kamera s funkcijom autofokusa omogućila bi snimanje oštrijih slika čak i ako ste blizu ili daleko od kamere.

Šira apertura (za koju Kuo kaže da će biti f/1.9 umjesto f/2.2 kao na iPhoneu 13) dodala bi poboljšano zamućivanje pozadine i više svjetla, učinvši ju učinkovitijom pri snimanju noćnih portreta.

Kuo i ostali analitičari najavili su i da će Apple napustiti urez na gornjem dijelu ekrana iPhonea 14 Pro, zamijenivši ga rupicom. Premda to znači da će kompanija morati nadograđenu kameru ugraditi u manji prostor, ne radi se o preteškom inženjerskom zadatku, piše Verge. Selfi kamera ugrađena u Samsung Galaxy S22, usporedbe radi, ima autofokus, a smještena je u sličan kružni izrez.

Kuo u tvitu kaže da će nadograđena prednja kamera vjerojatno doći na ‘četiri nova iPhonea 14’, što implicira da Apple neće koristiti bolje selfije kao glavni adut Pro uređaja (premda nas, čak i da to naprave, ne bi iznenadili).

Ovo su dobre vijesti, pogotovo ako uzmemo u obzir da će novi iPhone vjerojatno dobiti poboljšani A16 procesor i povećati rezoluciju kamere na skupljim uređajima, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...