Dobili ste poruku o otkazanom letu Ryanaira? Niste jedini, a evo što o tome kažu iz Zračne luke Zadar

Nemali broj čitatelja i slušatelja našeg portala i radija javili su nam se posljednjih dana kako su ih u inboxu emaila dočekale poruku s podacima o otkazanim letovima.

Ne, nije riječ o pjesmi Jurice Pađena, već o realnoj situaciji o kojoj smo nešto više pokušali doznati od glasnogovornika Zračne luke Zadar, Nikole Barača.

Ryanair je u svibnju i dijelu lipnja otkazao pojedine rotacije linija prema svim zračnim lukama, pa tako i prema Zračnoj luci Zadar. Otkazivanja su objašnjena komercijalnim razlozima kompanije. Putnicima su ponuđeni letovi na istim linijama, ali s drugim danom polaska, te vaučeri, govori Barač.

Iako smo i kod samog Ryanaira pokušali doznati što znače komercijalni razlozi, do zaključenja ovog teksta to nismo uspjeli doznati.

Zanimljivo je kako je velikoj većini korisnika otkazan samo jedan smjer letenja, no ima onih koji su ostali i bez povratne karte. A iste su se mjesecima ranije prodavale po cijeni od 5 do 10 eura. No nisu otkazani samo letovi na linijama iz i prema Zadru, već prema većini destinacija diljem Europe.

Za kraj nas je zanimalo hoće li takvo otkazivanje letova imati posljedice po poslovanje Zračne luke.

S obzirom na to da je broj planiranih letova u svibnju i lipnju za Zračnu luku Zadar bio rekordan, bez obzira na otkazane letove očekujemo promet na razini 2019. godine, kazuje Barač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...