Član Nadzornog odbora KK Zadar Dino Martinović: “Policija nije potrebna u KK Zadar, sponzori nam zatvaraju vrata!”

Razgovarali smo s 37- godišnjim Dino Martinovićem, članom Nadzornog odbora KK Zadar, podsjetimo, NO kluba trenutno nije legitiman i ne može donositi odluke, a kad će biti sazvana nova Skupština kluba, to za sada nitko ne zna.

– Volim KK Zadar i želim mu pomoći sa svojim zagrebačkim vezama, imam iskustvo od petnaest godina u marketingu, u nekim stvarima sam i pomogao klubu, ali u ovoj situaciji trenutnoj to je nemoguće, zato što je apsolutno negativan PR. Na koja god sam vrata pokucao, nakon onih gluposti i prepucavanja koje su počele u KK Zadar, nama firme zatvaraju vrata! Iz firmi mi govore što bi mi u KK Zadar ulagali novac, kad vi imate negativan PR, što bi se jedna Jamnica, Coca Cola ili Ožujsko vezali uz brend o kojem se piše loše i gdje je prazna dvorana.

Dino, kako ipak privući sponzore u klub?

– Tako da se smire strasti, da se formira legitiman NO, koji će voditi klub s ovom ili nekom novom upravom. Politika može smiriti situaciju. Građani Zadra su vlasnici KK Zadar, a građani su izabrali Gradsko vijeće kakvo su izabrali. Moja poruka je da svi politički dionici i uprava KK Zadar što prije sjednu za stol i da pronađu rješenje. Mislim i na HDZ, gradonačelnika, Žilavca, Enia, Rubešu i SDP.  Bez kompromisa klub će otići u propast, odnosno stečaj! Nitko ne može dobiti sto posto ono što želi, treba nam kompromisni dogovor i to hitno! Obje strane će na kraju ipak morati popustiti , sve u interesu da KK Zadar ne propadne. Hoće li taj kompromis značiti da Žilavec ode iz kluba, ja to ne znam.

Ostaješ li, ili i ti možda napustiš NO?

– Ako se u sljedećih nekoliko mjeseci sazove nova Skupština i formira NO, i to NO koji će biti funkcionalan i koji će raditi, tad ću ostati, ako ne bude ništa od toga i ako se NO bude nastavio prepucavati preko medija, tad sigurno napuštam NO! Došao sam u NO kako bih pomogao klubu, a ne da slušam prepucavanja u medijima dok klub propada.

Kakvo je tvoje mišljenje o direktoru kluba Željku Žilavcu?

– On ima svoje dobre i loše strane, isto kao i svi mi, neke stvari je u posljednjih pet godina za klub napravio dobro, napravio je i neke loše poteze. Mišljenja sam, da trenutno Žilavec ima lošu komunikaciju s medijima i navijačima, on je mogao neke stvari puno pametnije i bolje napraviti, kad su u pitanju financije i sponzori.  Ako će ostati direktor, prostora za napredak ima na svim poljima.

Policija i DORH istražuju KK Zadar?

– Mislim da je to nepotrebno, puno je potrebnija jedna kvalitetna revizija nego istraga. Istraga u ovom trenu samo dolijeva ulje na vatru jer mislim da policija neće ništa kriminalnog pronaći u KK Zadru. Žilavec ako je nešto skupo platio, ako je nešto napravio kako ne treba, to nije zločin, nego loše rukovođenje posla koji bi trebao sankcionirati legitiman NO, a ne DORH.

Toni Jeričević, voditelj marketinga, ocijeni njegov rad?

– Polako, tek je došao, ja kad zapošljavam svoje ljude u firmi, dajem im probni rok od šest mjeseci, tek onda sjednem s njim i kažem mu je li dobar ili ne. Nitko za šest mjeseci nije savršen, ali ovo što Toni radi s novim programom koji će biti na utakmicama su pozitivne stvari. To su stvari koje se u klubu ne rade već godinama. Jeričević je uključio i sponzore, Cromaris, pizzerije. Toni taj posao ne može voditi samostalno, savjetovao sam Žilavca da zaposli i jednu osobu dodatnu koja bi radila digitalne medije, pisala izvještaje, fotografirala, kako bi se Toni mogao potpuno posvetiti dovođenju sponzora i vraćanju navijača u dvoranu. Mali Jančijev je volonter i to nije dovoljno…

Poruka navijačima?

– Navijači su poslali jasnu poruku, Mario Brkić (Grad košarke) je prije neki dan u ime navijača pozvao sve političke dionike i upravu KK Zadar da sjednu za stol i dogovore se, u potpunosti ga podržavam.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...