Ferrero povlači dio Kinder čokolada sa tržišta; Čine to dobrovoljno jer je u proizvodima pronađena salmonela!

Ferrero je priopćio kako povlači određene proizvode iz svog asortimana koji su proizvedeni u Belgiji. Napominju kako dobrovoljno povlače te proizvode, javlja Index.

“Odabrani Kinder proizvodi, proizvedeni u Belgiji, dobrovoljno se povlači iz prodaje u Republici Hrvatskoj. Ferrero surađuje s nadležnim tijelima za sigurnost hrane zbog moguće povezanosti s pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van teritorija Republike Hrvatske.

Iako prilikom stavljanja Kinder proizvoda na tržište ni jedan proizvod nije bio pozitivan na salmonelu i nismo zaprimili ni jednu pritužbu potrošača, ovu stvar shvaćamo vrlo ozbiljno jer nam je zaštita potrošača uvijek na prvom mjestu.

Ferrero je kao mjeru opreza odlučio sam dobrovoljno povući iz prodaje u Republici Hrvatskoj proizvode Kinder Schoko-Bons, Kinder Surprise Maxi i Kinder Happy Moments sa sljedećim lot brojevima proizvedene u Belgiji:

Svi ostali Ferrero proizvodi, uključujući Kinder proizvode, nisu zahvaćeni ovim dobrovoljnim povlačenjem iz prodaje.

Surađujemo s našim distributerom kako bismo osigurali da navedeni Kinder proizvodi više ne budu u prodaji.

Ako imate neki od navedenih Kinder proizvoda, savjetujemo vam da ih ne konzumirate. Zadržite Kinder proizvod i kontaktirajte Ferrero Odjel za odnose s potrošačima koji će Vam rado pomoći na [email protected].

Sigurnost hrane shvaćamo vrlo ozbiljno i unaprijed se ispričavamo zbog nastale situacije”, poručili su iz Ferrera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...