Je li HDZ instalacijom Dragutina Veselčića na čelno mjesto Diadora TV-a i službeno preuzeo kontrolu etera ovog medija?!

Trenutno jedina zadarska televizija, Diadora TV, ima novog direktora.

Imenom i prezimenom, to je Dragutin Veselčić, nekadašnji vlasnik Osječke televizije, poznat po financiranju te televizije iz crnog fonda FIMI medije.

On je na mjestu osobe ovlaštene za zastupanje tvrtke, odnosno na mjestu direktora, zamijenio donedavnu fikus direktoricu Mariju Vicković.

Ona je, podsjetimo, prije nekog vremena za 2 milijuna kuna htjela prodati ovu televiziju Gradu Zadru, koji je kazao kako za to nema trenutnog interesa.

Kada je o Gradu i Diadora TV riječ, ništa tu još nije sigurno, nekih kontakata je bilo, ali to je zaista jako daleko od konkretnih razgovora. Treba znati da za takvo što postoji i zakonska procedura koja može potrajati i godinu ili dvije, ništa se tu ne može dogoditi preko noći, izjavila je tada Vicković.

Kako smo tada pisali, zanimljivo je da program Nezavisne televizije (Mreže TV) čini većinu programa Diadore TV, a ta TV kuća je i vlasnica kompletne televizijske opreme i inventara, a o svom trošku je i uredila prostorije ove televizije.

Cjelokupni program Diadore TV se i emitira iz Zagreba, s adrese Nezavisne televizije, a emisije lokalnog karaktera se samo snimaju u Zadru.

Zbog nezakonitog umrežavanja s Mrežom TV Vijeće za elektroničke medije (VEM) nedavno je kaznilo Diadora televiziju s mjerom upozorenja uz usklađenje programa u roku od 60 dana.

Nije jasno je li HDZ ovim potezom instalirao na čelno mjesto ove, ionako HDZ-ove, televizije svog čovjeka, istaknutog stranačkog aktivistu te tako i službeno preuzeo upravljanje informacijama u eteru.

Složit će se mnogi, a to pokazuju i brojna istraživanja, kako ovu televiziju konzumira toliko mali broj gledatelja da je njen utjecaj minoran, no činjenica ostaje kako su prihodi ove televizije skoro u 100 postotnom iznosu isključivo iz sustava gradova, općina i firmi u vlasništvu HDZ-a.

O možebitnim crnim fondovima, možebitnim zakulisnim i tajnim transakcijama, te možebitnom skrivanju pravog vlasništva – pravorijek dat će nadležne službe, ako im ova priča postane predmet interesa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...