Jeste li dobili uskrsnicu? Pogledajte koje državne firme jesu i u kojem iznosu

Od državnih tvrtki koje dostavile odgovore, uskrsnice najveće vrijednosti dobit će zaposlenici Hrvatske pošte iako oni uskrsnicu nazivaju – nagradom. “Prigodna nagrada isplaćena je 22. ožujka u iznosu od 1000 kuna po radniku”, odgovorili su nam iz Hrvatske pošte.

Postoje i državne tvrtke koje se drže pravila da daruju bon do 600 kuna jer taj iznos ne prelazi oporezivu granicu, dok ima i onih koje su radije isplatile novac svojim zaposlenicima.

“U skladu s Kolektivnim ugovorom, zaposlenici Hrvatskih voda za Uskrs će dobiti poklon bon u vrijednosti od 600 kuna”, odgovorili su nam iz državne tvrtke Hrvatske vode.

Isti iznos dobit će i zaposlenici HEP grupe. Kako su nam odgovorili iz Hrvatske elektroprivrede, zaposlenicima je za Uskrs isplaćen u naravi iznos od 600 kuna neto po radniku.

Isti iznos uskrsnice dobit će i djelatnici INA-e. “INA će i ove godine isplatiti svim svojim radnicima uskrsnicu u iznosu od 600 kuna neto”, napisali su u odgovoru na novinarski upit.

Na iznos od 600 kuna odlučili su se i u Narodnim novinama, kao i u Janafu. Narodne novine su odlučile, kako su nam objasniti, isplatiti dar uoči Uskrsa u vidu bona, dok će Janaf isplatiti uskrsnicu u novcu.

Najmanje će dobiti HRT-ovci i djelatnici HŽ Putničkog prijevoza

Nešto manji iznos dobit će djelatnici HŽ Infrastrukture. Oni će dobiti uskrsnicu u iznosu od 500 kuna. Najmanju uskrsnicu dobit će radnici HŽ Putničkog prijevoza. Kako su nam objasnili iz ove tvrtke, ona će iznositi tek 200 kuna.

Tek nešto veću uskrsnicu od djelatnika HŽ Putničkog prijevoza dobit će zaposlenici Hrvatske radiotelevizije. “Hrvatska radiotelevizija svojim će radnicima isplatiti uskrsnicu – primitak u naravi – u iznosu od 300,00 po radniku”, napisali su za Index iz HRT-a.

Od pristiglih odgovora Croatia Airlines te Jadrolinija uskrsnicu neće isplaćivati. Inače, na novinarski upit nismo dobili odgovor Hrvatskih cesta. Ipak, recimo da se uskrsnice isplaćuju temeljem kolektivnog ugovora, što znači da bi iznos trebao biti isti kao prošle godine. Prošle godine zaposlenici Hrvatskih cesta dobili su 500 kn, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...