Kadija: “S 1. travnjem počeli su letovi za Zadar, protekle dvije godine nismo imali predsezonu zbog korone!”

Prvi turistički test je pred vratima, lani smo za Uskrs imali 140 tisuća noćenja. Moglo bi se slično ponoviti i ove godine.

Na razini Hrvatske, s početkom rata u Ukrajini, gosti su počeli otkazivati, ali kako sada stvari stoje, turistički bi se planovi ipak mogli ostvariti.

“Podsjetit ću da smo u ovoj godini planirali 90 posto ostvarenja iz rekordne 2019. godine, da smo u prvom kvartalu na oko 93 posto noćenja, što je jako dobro, to je jedan trend koji je i dalje pozitivan i nekako s optmizmom nakon današnjeg sastanka gledamo u budućnost”, kaže Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ), prenosi RTL.

A dobre rezultate za Uskrs, ali i u špici, očekuju i na zadarskom području.

“I sada s 1. travnjem počeli su letovi na Zračnu luku Zadar i otvorila se predsezona, što protekle dvije godine nismo imali radi korone”, rekla je Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...