Milanović iz Zadra poručio: “HDZ je zalijepljen na Udbu kao žvakaća na pločnik. Taj smrad se širi 30 godina”

Predsjednik Republike Zoran Milanović u posjeti je Zadru i Zadarskoj županiji. Između ostalog sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Zadarske županije.

Komentirao je potpise generala na pismu zahtjevu za pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, rekavši da ga je inicijativa generala iznenadila.

– Generali su mi zakoplicirali život. Bio sam kod Gotovine prije dva tjedna ništa mi nije rekao, izjavio je Milanović.

– Kad govorimo o Udbi, mrska mi je ta tema, ali HDZ je zalijepljen na tu Udbu kao žvakaća guma na pločnik. Taj smrad se širi 30 godina. Nema tog miniwasha, vešmašine budućnosti i Plenković sad govori da je to orkestrirano od mene. Taj prljavi Plenković će morati govorit sa mnom o tome, rekao je.

Za Perkovića je ustvrdio da mu je otegotna okolnost što je jedan od osnivača HDZ-a, ali da je činjenica da je dao doprinos u Domovinskom ratu.

Kaže da ih je “hrvatska pravosudna mafija poslala u stranu državu umjesto da im se sudi u Hrvatskoj te da ih pokušavaju uništiti u zatvoru”.

– Ja tu nemam nikakvu karijernu niti intimnu investiciju, meni to pismo komplicira život, nastavio je.

Ne zna kakvu će odluku donijeti, ali kaže – “Znam da imam potpuno čistu savjest”.

– Prvo rekonstrukcija Vlade, nadam se da je Plenković, taj udbaški nasljednik, moram to reći. Je li to uvreda? To je gola činjenica, kada netko Rojsa, Čermaka, Gotovinu, optuži da lobiraju za udbaše preko mene, moram to reći. Takvi su ljudi u vrhu hrvatske vlasti, i nemaju nimalo morala. To su prljavi, ružni, zli ljudi. Nisam ništa govorio nekoliko dana i vidim da je HDZ bio u strahu od Gotovine i onda se javio plameni jazavac. Gdje je bio Plenković kada su oni bili u tamnici? Kada je ušao u HDZ? Kada ga je Jadranka Kosor natjerala da uđe. Prvo rekonstrukcija Vlade, sokole, poručio je.

Smatra ozbiljnim i opasnim presedanom za Hrvatsku da “banda vodi zemlju”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...