Na Puljićevoj konferenciji ni riječi o Domu županije, novinari nisu mogli postavljati pitanja

Na danas održanoj konferenciji za medije nadbiskupa Želimira Puljića nije bilo ni riječi o budućnosti Doma županije, temi koja je u zadarskom javnom prostoru pod povećalom javnosti.

Novinarima su pitanja bila onemogućena.

Država je odlučila ustupiti zgradu na Poluotoku kao odšteti za oduzetu imovinu u prošlosti, čemu su se usprotivili naši brojni akademski građani, ali i laici.

Jure Zubčić, vijećnik koji je prvi problematizirao ovo pitanje, pomalo je razočaran današnjim tijekom medijske konferencije.

Shvaćam da je Crkva ustanova koja ima svoju hijerarhiju, ali ako društveno djeluješ, a oni djeluju, moraš dopustiti novinarima pitanja na medijskoj konferenciji. Razočaran sam malo što nije bilo riječi o Domu županije, smatram da Nadbiskupija mora biti otvoreniji prema građanima. Ako postoji tema koja im je važna i očekuju neke odgovore, onda to treba i učiniti. Evo, možemo se nadati da će novi nadbiskup, nasljednik Želimira Puljića, prepoznati potrebe i želje društva kojem dolazi vjerski služiti, da će slušati bilo naroda i biti otvoreniji, kaže Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...