Na Sveučilištu u Zadru promovirano 20 doktora znanosti i dvoje sveučilišnih specijalista

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održana je svečana promocija doktora znanosti i sveučilišnih specijalista. Današnji doktorandi sljednici su tradicije iz 1396. godine, u kojoj je u Zadru osnovana prva dominikanska visokoškolska ustanova Studium generale, kasnije nazvana Universitas Iadertina te višestoljetnog njegovanja akademske istinoljubivosti. S gledišta formalnog obrazovanja, oni su vrh hrvatskog društva, osobe koje su s obrazovnim penjanjem spremne preuzeti i najvišu odgovornost.

S doktorskom diplomom nosite i najvišu odgovornost u pridonošenju širenja znanstvene istine i življenja najviših društvenih vrijednosti. Želim vam da nastavite profesionalno i osobno življenje kao pravi tragači za istinama i prenositelji istina. Zadržite svoju istinoljubivu znanstvenu gorljivost i strast. Zadržite svoj unutarnji poticaj koji ste spoznali i sami sebi potvrdili tijekom doktorskog studija i istraživačkog rada, poručila im je u ovoj svečanoj prigodi rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, uime svih okupljenih prorektora, prof. dr. sc. Nedjeljke Balić Nižić, prof. dr. sc. Slavena Zjalića, prof. dr. sc. Josipa Faričića i prof. dr. sc. Zvjezdana Penezića.

Ovo je godina u kojoj Sveučilište u Zadru slavi 20. Dies Academicus te je promocija upriličena kao dio ovog svečanog programa.

Želim vam da diplome ponesete sa sobom kao oni koji će osjećaj vlastite i zaslužene vrijednosti znati nositi birajući u životu i teže puteve. Nastavite učiti od najvećih uzora. Tražite ih u onima koji su svojim radom i življenjem pokazali i dokazali da se učenje, rad, istraživanje poštenje i poštivanje drugoga isplate. Veliki ljudi su pridonosili dobru vjerujući u sebe, u svoju snagu i volju. Neka vam oni budu nadahnuće za optimizam i okrjepa vaše savjesti, rekla je rektorica.

Promotori doc. dr. sc. Tomislav Klarin i izv. prof. dr. sc. Rozana Petani pročitali su imena doktoranada i teme njihovih radova, nakon čega su oni položili prisegu da će svoje znanje upotrijebiti na dobrobit svoje domovine.

Akademski put nije bio jednostavan, ali je bio uspješan zahvaljujući onima koji su nam na njemu pomagali. Hvala rektorici koja sa svojim timom svakim danom unaprjeđuje sveučilište, profesorima koji su nam otvarali vidike i upućivali nas na prave puteve, članovima povjerenstva koji su analizirali sinopsise i disertacije, a posebno mentorima koji su s nama bili od prvog dana, rekla je u svojoj zahvali doktorandica Anđelka Visković. Svojim nastupom promociju su uveličale sopranistica Nela Šarić i pijanistica Blanka Aždajić Medić.

Promovirani su doktori znanosti

Jelena Barić, Tvrtko Božić i Fran Domazetović (Poslijediplomski doktorski studij: Jadran – poveznica među kontinentima); Tea Eschebach, Magdalena Getaldić, Viktorija Kudra Beroš, Tonći Lazibat, Ivana Lozo, Ivana Mihaljinec, Marija Perić, Ivana Peškan, Silvije Pranjić i Sanja Sekelj (Humanističke znanosti), Indira Kasapović i Dora Rubinić (Društvo znanja i prijenos informacija); Ivana Rubić i Anđelka Visković (Kvaliteta u odgoju i obrazovanju), Marija Šarić (Sociologija regionalnog i lokalnog razvoja), Tino Tomas (Arheologija istočnog Jadrana) i Martina Vukašina (Međunarodni odnosi). Promovirano je i dvoje sveučilišnih specijalista Poslijediplomskog specijalističkog studija “Vođenje i upravljanje odgojno-obrazovnom ustanovom”: Suzana Đurđević i Lidija Kozina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...