Nadbiskupija potvrdila napad na časnu u Sukošanu: “Osuđujemo takvo ponašanje, protiv svećenika poduzimamo mjere”

Nedugo nakon što je u javnost dospjela informacija kako je svećenik u Sukošanu napao časnu koja djeci predaje vjeronauk, oglasili su se i iz Zadarske nadbiskupije.

Priopćenjem se ograđuju od ovakvog ponašanja, ispričavaju se javnosti, te najavljuju poduzimanje kanonskih sankcija protiv svećenika.

Nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u Župi Sukošan, Zadarska nadbiskupija provela je potreban izvid. Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem, navode iz nadbiskupije.

Izražavamo žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni. Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe. Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere, dodaju u priopćenju.

Podsjetimo, ranije danas objavljena je informacija o napadu svećenika na časnu sestru u Sukošanu. Potvrda je stigla i iz PU zadarske.

Imamo određena saznanja o spomenutom događaju, poduzimamo sve potrebne radnje i mjere u našoj nadležnosti, kazali su nam iz policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...