Nakon istupa sestre žrtve u Molatskoj mladića se više ne tereti samo za viku i galamu, već tri ozbiljna kaznena djela

Dan nakon Uskrsa iz policije smo dobili informaciju o kršenju javnog reda i mira u Molatskoj ulici od strane 23-godišnjaka. Zbog galame i vike usmjerene prema dvije godine starijoj djevojci, rečeno nam je, mladić je smješten u prostorije policijske uprave.

Pročitavši policijsko izvješće, javila nam se sestra žrtve i u podužem pismu demantirala navode. Istaknula je, citiramo, “da je priča znatno drugačija od one koju je u javnost komunicirala PU zadarska”.

Opisala je kako je 23-godišnjak njezinu sestru tukao rukom po glavi, bacao je po zidovima i namještaju, potom bacio na hodnik zgrade i počeo je daviti s namjerom da je ubije… Scenarij je to znatno ozbiljniji od onog “vike i galame” na javnom prostoru.

Stoga sestra žrtve u javnom pismu nedvosmisleno optužuje policiju za pokušaj zataškavanja slučaja.

Interesantno, jučer u popodnevnim satima dolazi novo policijsko izvješće. Provedeno je kriminalističko istraživanje i mladić se sada tereti za tri ozbiljna kaznena djela, plus prekršaj iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ovako stoji u novom policijskom izvješću:

“Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nasilje u obitelji“, „Tjelesna ozljeda“ i „Prijetnja“ te počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sumnjiči ga se da je prema bliskoj osobi, odnosno na štetu 25-godišnjakinje dana 17. travnja 2022. godine počinio kazneno djelo „Tjelesna ozljeda“ iz čl. 117. stavak 2. Kaznenog zakona, a u vremenu od srpnja 2021. godine do travnja 2022. godine kaznena djela „Nasilje u obitelji“ te kazneno djelo Prijetnje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava se dostavlja nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, osumnjičeni je i prekršajno prijavljen zbog počinjenih prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira počinjenog dana 17. travnja 2022. godine na štetu drugih osoba te prekršaja iz članka 17. citiranog Zakona počinjenog prema službenim osobama – policijskim službenicima”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...