Neslužbeno; Puljić će najaviti umirovljenje i dolazak biskupa iz Porečke i Pulske biskupije? Zubčić se nada da će odustati od Doma županije

Zadarska nadbiskupija pozivala je danas medije na konferenciju na kojoj će se javnosti obratiti zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Ne otkrivaju koji je povod sastanka u Nadbiskupskom domu na Forumu, ali već se spekulira o dvije teme.

Prva je Dom županije.

Jure Zubčić nada se kako će baš danas nadbiskup Puljić objaviti kako Crkva odustaje od zgrade u kojoj je do jučer stolovala županijska vlast.

Nadam se da će danas donijeti ovu zapravo jednostavnu odluku, jer mislim da je javnost stvarno rekla dovoljno. Velik broj ljudi to očekuje, ne samo ja. Nakon što sam izašao s tom temom, u vidu pritiska, nadbiskup se ni jednom jedinom riječi nije osvrnuo na nju. Tako da, da. Danas očekujem da će stati pred novinare i reći da odustaju od Dom županije, kaže nam Zubčić.

Nadbiskup Puljić koji je prešao 75. godinu života, danas će navodno obznaniti da odlazi u mirovinu te predstaviti novog biskupa. Neslužbeno, iz bliskih mu izvora doznajemo kako isti ne dolazi iz zadarskog klera, već navodno iz Porečke i Pulske biskupije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...