Nova prijetnja iz Rusije: “Hranu ćemo prodavati samo prijateljskim zemljama, njih nema u Europi”

Novo upozorenje dolazi nedugo nakon što je Vladimir Putin rekao kako će zemlje koje kupuju plin od Rusije od danas to morati plaćati u rubljima.
Mi ćemo isporučivati hranu i poljoprivredne proizvode samo našim prijateljima, poručio je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Rusija bi, kako tvrdi Putinov saveznik Medvedev, mogla ograničiti isporuku poljoprivrednih proizvoda samo ‘prijateljskim zemljama’.

– Nasreću, imamo ih dosta i one (zemlje) se ne nalaze u Europi ili Sjevernoj Americi – rekao je Medvedev, javlja SkyNews.

Ovo upozorenje dolazi nedugo nakon što je Vladimir Putin rekao kako će zemlje koje kupuju plin od Rusije od danas to morati plaćati u rubljima.

Putin je u televizijskoj izjavi rekao kako je potpisao dekret dodajući kako je taj potez osmišljen kako bi ojačao suverenitet zemlje te zaštitio radna mjesta u Rusiji.

Danas je 37. dan ruske invazije na Ukrajinu. Vode se borbe na brojnim područjima. Ruska vojska želi zadržati svoju prisutnost u istočnoj i južnoj Ukrajini, objavio je u petak ukrajinski glavni stožer. Generali su govorili o pokušajima Rusije da uspostavi vlast u okupiranim regijama Donjeck, Lugansk, Zaporižje i Herson. Britansko ministarstvo objavilo je kako Rusija prebacuje svoje snage iz Gruzije kako bi pojačala intenzitet invazije na Ukrajinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...