Ostalo još svega dva dana do Zadar Night Run 2022; Trkači imaju izbor trčati polumaraton, 10 km, 5 km ili 2.5 km

Bliži se start utrke Grawe Zadar Night Run 2022! Prijave za utrku i uplata kotizacije moguće su još samo dva dana. Ako želiš biti dio spektakla, prijaviti se može putem njihove web stranice.

Podsjećamo, Grawe Zadar Night Run je cestovna utrka u poznatoj i dokazanoj organizaciji Škole trčanja Zadar i Triatlon kluba Zadar, a start je u Foši ispred Gradskih vrata. Trkači pri prijavi (kao i prijašnjih godina) biraju utrku 2.5 km (1 krug oko grada), 5 km (2 kruga) ili 10 km (4 kruga) ili polumaraton, utrku na 21,097 metara! Grawe Zadar Night Run postavlja visoke standarde u organizaciji utrka i svake godine okuplja sve veći broj trkača početnika, djece, rekreativaca, ali i ozbiljnijih trkača.

Detalje nam je pobliže objasnio organizator Jure Šango.

Utrka je već postala značajni sportsko-rekreativni događaj kako na ovim prostorima tako i u okolici. Interes je ogroman, a to pokazuje i broj trkača koji iz godine u godinu raste. Atraktivnost startne zone i staze, energija, glazba, svjetlosni efekti i niz drugih elemenata oduševljavaju trkače iz godine u godinu i mislimo da imamo formulu koja će Grawe Zadar Night Run 2022. učiniti za trkače i ove godine događajem o kojem će se pričati i kojeg ne smiju propustiti! Na utrku je prijavljeno više od 1400 trkača što znači da bi mogli i premašiti rekordne brojke, govori Šango.

Polumaraton

Ponosni smo na naš polu maraton koji se će se ove godine dogoditi po drugi puta a brojke će preći 200 trkača što je za naš grad odlična brojka! Bit će to najatraktivnija staza polumaratona u regiji (od poluotoka prema Puntamici i natrag). Staza je potpuno ravna i gotovo 95% staze prati morsku obalu što garantira vrhunski doživljaj za trkače kao i dobre rezultate (što je za sve trkače, a pogotovo rekreativce uvijek veliki plus). Želja nam je da za trkače koji započinju svoju ozbiljniju trkačku priču baš Grawe Zadar Night Run bude prvo polumaratonsko iskustvo. Utrka je postala internacionalni događaj pa trenutno imamo prijave natjecatelja iz 27 država svijeta! Želimo da trkačima nakon utrke ostane uspomena vrhunske zabave, sportskog doživljaja te doživljaja gradskih ulica na jedan sasvim drukčiji način. Naše polu maratonce očekuje i ekslkluzivni catering nakon utrke koji će biti postavljen u atriju Kneževe palače, govore organizatori.

Prometna regulacija

Za vrijeme utrke promet će u gradu biti uz pomoć prometne policije posebno reguliran od 20:30 do 23:00 sata pa se vozači mole za poseban oprez i razumijevanje kako bi utrka prošla na najbolji i najsigurniji mogući način.

Organizacija utrke

Velike zahvale Gradu Zadru na velikoj pomoći u organizaciji utrke. Prepoznali su nas kao događaj koji na pravi način promovira ime Grada Zadra, rekao nam je Jure Šango, osnivač Škole trčanja Zadar te glavni organizator utrke Zadar Night Run.

Grawe Zadar Night Run će se održati 9.4.2022. sa startom od 20:30 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...