Petra Bikić s Azurom osvojila drugo mjesto: “Više sam jahala na tehniku, nego na brzinu”

Proteklog vikenda na zagrebačkom hipodromu održano je 1. kolo Croatia Cupa na kojem su sudjelovali i predstavnici Konjičkog kluba Zadar.

Vlasnica i trenerica kluba Petra Bikić (24) jahala je na kobili Azura, pored nje sudjelovale su Mirjana Anka Govorčin-Bentovoja i Ema Damgaard na kobili Mina.

Nastupila sam sa svojom Azurom, konjem kojem je pet godina, i to je to treći turnir, osvojili smo drugo mjesto u utakmici 90 centimetara. Više sam jahala na tehniku, nego na brzinu. Pored toga natjecala sam se i na konjima od mojih učenica koji se zovu Dominik ( vlasništvo Sara Anić), Etu (Ani Matijašević) i Afrodizijak (Ema Rubinić), prezadovoljna sam, zato što je naš klub nastupio s ukupno pet konja. Kamion iz Zagreba je stigao po nas i odvezao nas na hipodrom, četiri konja su prvi put sudjelovala na nekom turniru, i to je za njih stres, pogotovo taj prijevoz do Zagreba. Ali super su sve podnijeli, i dobro se prilagodili nepoznatom terenu. Imali smo i početnike koji su se natjecali u dresuri na kobili Mina, to im je bio prvi turnir na toj razini, ostvarile su više od 53 posto uspješnosti, ujedno i izborivši prolazak, ovaj turnir im je poslužio kao dobro iskustvo. Dodala bih, kako su nam u tijeku upisi u školu jahanja, svi zainteresirani mogu nam se javiti putema naše Facebook stranice, a trenutno imamo tridesetak članova, kazala je Bikić.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...