Poznati meteorolog otkrio kakvo nas vrijeme očekuje na Uskrs, a otkriva i hoćemo li trebati kišobrane

U unutrašnjosti na Veliki petak poslijepodne i navečer valja računati na porast naoblake, a zatim povremeno i kišu. Glavnina oborine očekuje se u noći od petka na subotu kad će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak.

Temperatura će pasti i bit će vjetrovito pa na Veliku subotu i na Uskrs za boravak na otvorenom svakako valja uzeti topliju odjeću koja će vas zaštititi i od vjetra, savjetuje meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić. U subotu u gorskom području još će povremeno trebati kišobran ili kabanica.

Na Jadranu na Veliki petak prevladavat će sunčano i toplo pa još se možete opustiti uz laganiju odjeću. No, na Veliku subotu zapuhat će umjerena i jaka, na udare ponegdje i olujna bura, što će se zadržati u na Uskrs.

“Nažalost vrlo vjetrovito vrijeme stvarat će probleme u cestovnom i pomorskom prometu pa je najsigurnije ostati na jednom mjestu. Na Uskrs će uz buru i zamjetno zahladiti za što će opet trebati dugi rukavi i vjetrovke”, ističe Čačić.

Detaljna prognoza vremena

Pretežno sunčano i svakim danom sve toplije uz povoljne biometeorološke prilike obilježit će vrlo ugodno proljetno vrijeme i slijedećih nekoliko dana.

Ovakvo vrijeme u našoj zemlji kao i u većem dijelu Europe podržava prostrano polje povišenog tlaka zraka. Ipak, ova vremenska slika promijenit će se od petka na subotu kad će u naše krajeve stići zamjetno svježiji oceanski zrak.

U srijedu ujutro još malo toplije. Posvuda će prevladavati sunčano. Na Jadranu slab burin. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 5, a na Jadranu između 5 i 10 Celzijevih stupnjeva.

Danju u Središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano i ugodno toplo poslijepodne uz temperaturu oko 21 stupnjeva, dodaje Čačić.

U istočnim predjelima sunčano uz slab do umjeren istočnjak i jugoistočnjak. Bit će ugodno toplo. Temperatura većinom oko 20 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura od 16 do 20 stupnjeva.

U Dalmaciji također pretežno sunčano mjestimice uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne ugodno toplo uglavnom od 18 do 21 stupnja.

U četvrtak i u prvom dijelu petka u unutrašnjosti će prevladavati sunčano i sve toplije. U petak poslijepodne i navečer sa sjevera i sjeverozapada postupan porast naoblake, a zatim povremeno kiša koja će se u noći na subotu proširiti i na veći dio unutrašnjosti.

U subotu djelomice sunčano, još povremeno kiša, uglavnom u gorju, a prema večeri razvedravanje. U subotu će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak i osjetno će zahladiti.

Na Jadranu pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku, osobito u subotu u Dalmaciji. U subotu će posvuda zapuhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura što će zamjetno smanjiti osjet topline, javlja Dnevnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...