Cestitka_Uskrs

Premijera autorske predstaveŽane Bumber “Na krilima zabave” očekuje vas ovaj ponedjeljak u zadarskom HNK

Ovaj ponedjeljak u 20 sati održat će se prva ovogodišnja premijera predstave  Glumačkog studija HNK Zadar pod nazivom NA KRILIMA ZABAVE. Autorski je projekt Žane Bumber, voditeljice Glumačkog studija HNK  Zadar. U izradi scenografije sudjelovala je Škola primjenjene umjetnosti i dizajna Zadar i John Čolak. Glazbu potpisuje profesorica Marija Vičević, Marko Kujundžić zadužen je za video, a fotograf predstave je Željko Karavida.

U predstavi igraju Sanda Pinter, Josip Rain, Danijela Berišić-Antić,Vito Sikirić, Iva Prgić, Jakov Glasnović, Anica Tomazinić, Mate Ivić, Marija Vičević, Valentina Gudelj, Antea Deković, Benjamin Cohen, Anita Nikić, Natalija Čukelj i polaznici tinejdžerske skupine HNK Zadar

U dizajnu i izvedbi krila sudjelovali su učenici završnog razreda aranžersko-scenografskog dizajna Škole primjenjene umjetnosti i dizajna Zadar zajedno sa svojom nastavnicom Bojanom Vukojević.  Ideji dizajna krila prethodila je stručna posjeta probi predstave gdje su učenici uspostavili kontakt s voditeljicom Žanom Bumber te su mogli biti dijelom procesa koji prethodi izvedbi same scenografije.  Ova suradnja je jako važna za učenike scenografskog odjela jer stečeno znanje i vještine imaju priliku uistinu i primjeniti.

Predstava “Na krilima zabave” satira je na stanje u današnjem društvu u kojem se ništa bitno nije promijenilo još od antičkog Rima. “Kruha i igara” je stvarnost koju živimo. Dekadenciju i potpuni izostanak moralnih vrijednosti suprostavljamo preživljavanju i borbi za goli opstanak. Naša “Ljudska komedija” ujedno je i prikaz “masovnih medija” koji sve manje služe javnosti, a sve više se povode za profitom, inzistirajući na trivijalnim temama kao što su život celebritya i reality emisije, a sve u svrhu micanja fokusa sa ozbiljnih društvenih,ekonomskih i političkih problema društva. I naravno, svaka sličnost sa stvarnim osobama je… slučajna, kazala je Žana Bumber.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar u terminu od 11 do 13 sati. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...