Prilikom rušenja kuće pronašao sedam ručnih bombi, dvije bombe suzavac M-79, dvije pješačke mine…

Tijekom jučerašnjeg dana zadarska policija zaprimila je dojavu građana koji su pronašli minsko-eksplozivna sredstva.

Naime, policija je zaprimila prijavu muške osobe koji je prilikom rušenja starog objekta/kuće pronašao više predmeta nalik na bombe i minsko-eksplozivna sredstva te je o pronalasku odmah obavijestio policiju.

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je s mjesta događaja izuzeo 7 ručnih bombi, 2 ručne bombe suzavac M-79, dvije pješačke mine i 25 upaljača za pješačku minu te 150 komada pješačkog streljiva.

“Savjetujemo građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Posebno upozoravamo: takva sredstva nemojte dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Odmah po zaprimljenoj dojavi, policija na teren upućuje stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti”, kažu iz policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...