Ravnateljica Hitne o smrti muškarca na Poluotoku: “Imamo dva tima, oba su bila na crvenoj intervenciji, ekipa iz Nina stigla je za 19 minuta”

Muškarac kojem je danas naglo pozlilo na Poluotoku preminuo je pred očima prolaznika. SDP-ov Erol Gaši oglasio se nedugo nakon zatraživši ostavke odgovornih u sustavu, s obzirom na to da je, kako je iznio, Hitnoj trebalo 40 minuta da dođe na mjesto intervencije, a stigla je iz udaljenog Nina.

Kontaktirali smo Ivanu Šimić, ravnateljicu Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije koja je demantirala da je Ekipi Hitne iz Nina trebalo čak 40 minuta da stignu do centra Zadra te je pojasnila zašto je na mjesto nesreće bio primoran doći tim iz drugog grada.

Naši timovi, a imamo ih dva, bila su na crvenoj intervenciji. Jedan na Bokanjcu, u Domu za starije gdje je korisnik teško disao, a drugi u Intersparu, u frizerskom salonu gdje se jedna osoba onesvijestila, radilo se o težem napadu. Protokol je takav da u situacijama kada su nam oba tima zauzeta, zovemo onaj najbliži, a to je u ovom slučaju bio tim iz Nina. Stigli su na mjesto događaja za 19, 20 minuta, no nažalost bilo je prekasno, kaže nam ravnateljica.

Upitali smo je li upravo današnja situacija potvrdila kako su dva tima nedostatna za pokrivanje hitnoća na području grada.

To vam je propisano Mrežom hitne medicine, od strane Ministarstva zdravlja. Oni točno određuju koji zavodi imaju koliko timovi, a za Zadar stoje dva tima. Poštujemo zakon, zaključuje Šimić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...