Rubeša: “Otac mi je zaradio ranu od ležanja u biogradskoj bolnici, pacijente nitko ne okreće “

Na današnjoj Županijskoj skupštini vijećnik Ante Rubeša pokazao je fotografiju rane koju je njegov otac ‘zaradio’ ležeći u biogradskoj bolnici.

Napomenuo je kako su ga poznanici upozoravali na nemaran odnos prema polupokretnim i nepokretnim pacijentima u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a sada se i sam u to uvjerio.

Ovo je dekubitus mog oca. Dobio ga je na Covid odjelu u bolnici u Biogradu, na tamošnjem Covid odjelu. Ležao je devet dana i zaradio ranu promjera 20 centimetara. Evidentno je da u bolnici nitko nije vodio brigu o njegovom stanju i okretao ga. Jeste li znali da u Biogradu nemaju ni antidekubitalni madrac? Ne iznosim ove činjenice da bih nekoga okrivio, to u našem pravosudnom sustavu nema ni smisla, ali želim upozoriti građane, kao što su drugi upozoravali mene. Pacijente koji su polupokretni ili nepokretno u ovoj bolnici ne okreću. Strašan nemar, ispričao je Rubeša.

Župan Božidar Longin kratko mu je odgovorio kako je zadovoljan radom ravnatelja Mate Kutleše, ali kako će popričati s njim na ovu temu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...