Sukošanski svećenik iza rešetaka! Sudac zbog straha od ponavljanja djela odredio pritvor od deset dana

Priča oko napada sukošanskog svećenika na časnu sestru dobila je danas svoj nastavak.

Nakon što je napad potvrdila Zadarska nadbiskupija i PU zadarska, oglasio se i zadarski Općinski sud.

Po optužnom prijedlogu PU zadarske, svećenik je priveden pred suca ovog suda, koji mu je po završetku ispitivanja odredio 10-dnevni zatvor.

Priopćenje suda donosimo u cijelosti…

”Obavještavam Vas da je dana 28. travnja 2022. Policijska uprava Zadarska podigla optužni prijedlog protiv D.K. (1979) zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te ga je istog dana u popodnevnim satima dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru.

Podnesenim optužnim prijedlogom D.K. se tereti da je dana 26. travnja 2022. oko 19,00 sati u mjestu Sukošan u ulici Hrvatskih branitelja, kbr. 31, ispred Župnog ureda, dakle na javnom mjestu dostupnom pogledima većeg broja građana, narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način tako što je u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući, verbalno napao časnu sestru D.A. (1952) psujući je riječima: “jebem ti mater!”, da bi je potom i fizički napao na način da ju je udario sa zatvorenom šakom u predjelu lica, uslijed čega je ista pala na tlo, nakon čega se udaljio u župni ured, te na taj način prestao sa daljnjim narušavanjem javnog reda i mira dok je D. zbog zadobivenog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke te je ovakvim svojim ponašanjem kod D.A., izazvao osjećaj straha i uznemirenosti dok je kod ostalih prolaznika izazvao osjećaj uznemirenosti i nelagode.

Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika odredio njegovo zadržavanje u trajanju od deset dana, zbog opasnosti od ponavljanja djela te je isti prepraćen u Zatvor u Zadru”, stoji u dopisu kojeg potpisuje Davor Dubravica, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...