Točno su dva mjeseca od početka invazije, američki državni tajnik stiže u Kijev

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 59. dan. Ukrajinski predsjednik Zelenski tvrdi da je napad na Ukrajinu tek početak te da Rusija planira napasti i druge zemlje.

Rusi su u subotu tijekom dana žestoko napadali istok Ukrajine, a raketirali su i lučki grad Odesu gdje ima više žrtava. Američki državni tajnik Antony Blinken stižer u posjet u Kijev u nedjelju.

Američki državni tajnik Antony Blinken i ministar obrane Lloydom Austinom danas stižu u posjet u Kijev. Bit će to prvi službeni posjet nekog člana američke vlade Ukrajini nakon 24. veljače.

Južni lučki grad Odesa bio je meta raketnih napada, rekli su lokalni ukrajinski dužnosnici, a prenosi BBC.

Oštećena je višekatna stambena zgrada, objavila je ukrajinska novinska agencija UNIAN.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko rekao je da je nekoliko projektila pogodilo stambene blokove i da je muškarac poginuo kad mu se zapalio automobil.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba na Twitteru je osudio Rusiju zbog navodnog napada.

“Jedini cilj ruskih raketnih udara na Odesu je teror. Rusija mora biti proglašena državnim pokroviteljem terorizma i tretirana u skladu s tim. Nema poslovanja, nema kontakta, nema kulturnih projekata. Trebamo zid između civilizacije i barbara koji raketama gađaju mirne gradove.”

Moskva se još nije oglasila.

Ruske snage su već granatirale Odesu, ali puno manje od drugih gradova poput Mariupolja, od kojih je većina danas u ruševinama nakon teškog ruskog bombardiranja, javlja N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...