Tomislav Horvat: “Ne bojim se nikoga!”

Tomislav Horvat kandidat za ulazak u Nadzorni odbor KK Zadar, inače profesor povijesti u jednoj zadarskoj osnovnoj školi, gostovao je danas u u našem programu, Horvat se dotaknuo nove pozajmice KK Zadar, njegovom ulasku u NO kluba i drugih tema.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić jučer je odobrio pozajmicu KK Zadar od 700 tisuća kuna?

To je očekivano, to je taj plan B Željka Žilavca, on je blefirao kad je govorio o nekakvim sponzorima, kako je u nekakvim pregovorima s njima, ali to Žilavec uvijek radi, odnosno blefira. Taj iznos od 700 tisuća kuna je točno koliko treba za servisiranje prve momčadi KK Zadar, i to za samo jednu plaću.

DORH i policija će pročešljati klub?

To je ok, napokon! Znamo da su neke optužbe izašle u javnost od strane nadzornika. Pozivam DORH da što prije dođe u klub, da vidimo da li je u KK Zadru sve u redu ili ne.

Ući ćeš u NO kluba?

Vidjet ćemo još hoću li ući, Skupština ova zadnja je prošla, sljedeću mora sazvati direktor Žilavec, tek nakon toga mora proći još 30 dana dok se nova Skupština održi.

Još kalkuliraš hoćeš li ući u NO?

Ma ne važem ja hoću li ući u NO, dogovorio sam se već sve s Eniom Meštrovićem, jedino on može promijeniti tu odluku, i dajem to njemu za pravo, nismo ovjerili naš dogovor kod nikakvih javnih bilježnika kao neki političari. Ako Enio pronađe nekog boljeg umjesto mene, dat ću mu podršku, sve u cilju da se KK Zadar očisti! Ako uđem u NO, neću ni s kim ratovati, nego ću raditi za dobrobit kluba, treba očistiti KK Zadar, treba staviti papire na stol, pripremiti ga da bude poželjan sponzorima, željan sam promjena, ali one kasne! Reći ću vam, ako uđem u NO, bit ću predstavnik Eniove liste Nezavisni, ali nisam nikakav političar, već košarkaški aktivist. Nisam nikakav predstavnik navijača…

Zašto Enio želi izaći iz NO?

On je meni izrazio želju da želi izaći, valjda se želi koncentrirati na rad u gradskom vijeću i svoje privatne obaveze, poštujem to, ali nismo detaljno razgovarali o stvarnim razlozima.

Je li se Žilavec ponizio zbog ove pozajmice 700 tisuća kuna, možda i ne zna pronaći niti lipu od sponzora?

Naravno da je, on je to pokazao time što je otišao kod Dukića pitati novac koji mu je potreban točno za isplatu jedne plaće igračima. Klubu nedostaju još dvije rate , i to samo za plaće, a ostali troškovi kluba se ne servisiraju još od prošle godine, ne plaćaju ni dobavljačima, Savezima, kao ni sponzoru Macronu, ništa. Sve će se to pokazati na ljeto, kosturi će ispasti!

Koliko je moralno da građani Zadra konstantno financiraju KK Zadar, čiji direktor, ujedno i HDZ uporno sabotiraju reviziju?

To nije normalno niti moralno! To je njihov način funkcioniranja kojem će uskoro doći kraj, to je na izdisaju i oni to znaju.

Kakav je odnos Žilavca prema medijima u Zadru?

Mislim kako on nema odnos s medijima, Žilavec funkcionira na način, da on pitanja koja navečer stavi, kasnije šalje probranim novinarima, takvi novinari ujutro stave njegov tekst zapravo. Radi se o medijima Zadarski hr, i Diadora Tv, tamo je omiljeni gost! Općenito zadarski mediji su na najnižim granama u posljednjih deset godina, nema uopće kritičkih tekstova, pitanja.

Voditelj marketinga Toni Jeričević, kako ocjenjujete njegov rad?

Čudna je njegova izjava kako nije zadužen za tekstove i fotografije, ali želim mu svu sreću u radu, iako ga osobno ne poznam. Jeričević je možda mislio da je došao u klub u kojem postoji tim za marketing, takav tim ne postoji, tako da on sve radi, i fotografira i piše tekstove, itd..

Neki spominju i to da se KK Zadar stavi na tržište?

To je dobra izjava, mislim od Udruge Grad košarke, ali klub još nije spreman za to, jer nije očišćen, transparentan, tu ne smije biti nikakvih dubioza i dugova. Lako je reći idemo ga prodati, ali tko će to investirati u KK Zadar, ako ne zna koliko je klub dužan! Spomenut ću kako Udruga Grad košarke ima pravo na dva člana u NO, to mora ući u Statut kluba i to se mora isto staviti na Skupštini. U udruzi Grad košarke moraju provesti svoje izbore, i ja ih u potpunosti podržavam u tome.

Bojiš li se šetati ulicom, da ti neko ne dođe iza kantuna?

Pa evo dok sam dolazio iz zgrade, čudno su me gledali,ha ha. ali ne bojim se ja nikoga, koga ću se bojati!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...