Trener komentirao poraz na domaćem terenu: “Pokušali smo odigrati i s mlađim igračima koji su bili dobri”

Jako dobro utakmicu su otvorili Zadrani, prvenstveno su dobro koristili agresivniju igru Podgoričana i radi toga bili su u prednosti dobrih pet minuta. Nakon minute odmora trenera Žakelja probudila se ekipa SC Derby i do isteka prvih deset minuta stigli su do prednosti od 18:23. U nastavku obje ekipe izrotirale su gotovo pa sve raspoložive igrače, i pokazali su tako i jedni i drugi da će današnju utakmicu shvatiti i kao dobru pripremu za nadolazeće susrete.

Što se same utakmice tiče, SC Derby živio je dosta dugo od ‘second chance’ poena i koševa iz tranzicije, a Zadar tokom prvog poluvremena nije pronalazio načina da limitira akcije ekipe iz Crne Gore. Iako je s dosta teškoća Zadar stizao do poena i veliki broj njih ubacio je s linije za slobodna bacanja, uspjeli su se momci trenera Helbicha približiti pa je gostujući sastav imao prednost od 34:37.

Poprilično izjednačeno izgledalo je otvaranje drugog djela u kojem su obje ekipe igrale u poprilično izjednačenom ritmu, ali cijelo vrijeme do izražaja je dolazio bolji šuterski dan SC Derby i sukladno tome držali su gosti vodstvo i tokom drugog poluvremena. Kako bi Podgoričani stigli do plusa od sedam koševa, tu prednost i razigranost razbijao je minutama odmora trener Zadra pa su zato na +5 bili gosti i nakon treće dionice (54:59).

U nastavku razigrao se Zadar, poprilično dobro u napadu izgledali su ‘plavo-bijeli’ i kod gostiju igra se poprilično počela bazirati na individualnu kvalitetu Fletchera Mageea koji je nekim nestvarnim šutevima držao goste u prednosti. Košem uz dodatak prvo na trici Mageea potom i Kamenjaša polako se kristalizirala priča ovog susreta i ‘Studenti’ su na kraju slavili s 71:76. SC Derby s 26 ubačaja predvodio je Fletcher Magee, a drugi najbolji pojedinac bio je Kenan Kamenjaš s 15 koševa i 11 skokova. Zadar je s 16 poena predvodio Justin Carter dok je 10 ubacio Duje Brala, Dario Drežnjak susret je završio s 9 koševa i 9 skokova.

Zadar je ovom utakmicom zaključio svoju domaću sezonu u regionalnoj ligi, a preostala je još ‘zaostala’ utakmica s Cibonom koja se igra u KC Dražen Petrović u petak, 22. trvanja s početkom od 19 sati.

Srđan Helbich, trener Zadra:

‘Prije svega čestitao bih ekipi SC Derby na zasluženoj pobijedi. Mi smo pokušali odigrati i s mlađim igračima koji su bili dobri, a za dva dana imamo važu utakmicu u Zagrebu koja nam je po našoj procijeni bitnija od ove. Možda smo i mogli neke stvari napraviti drugačije kako bi dobili ovu utakmicu, ali zadovoljan sam.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...