Trener zadarskih vaterpolista Jovančević: “Klub treba trenera kojem je to osnovni posao!”

Vaterpolisti Zadra 1952 na kraju sezone osvojili su deseto mjesto u 1. HL, zadarske mladiće i ove sezone vodio je trener Goran Jovančević koji se kratko osvrnuo na sezonu koja je završila, te o tome, da li ostaje i dalje prvi trener momčadi.

Bez obzira što nam nitko nije davao nikakve izglede da ćemo osvojiti makar i jedan jedini bod, pokazali smo da u susretima s klubovima iz donjeg dijela ljestvice možemo igrati ravnopravno, naravno da nam nedostaje igračkog iskustva. Sport ne može funkcionirati samo na entuzijazmu, u koliko to ne prate financije, rezultati teško mogu biti bolji od ovih, kaže Jovančević.

Gorane, hoćeš li i dalje ostati trenerom prve momčadi?

Sve je otvoreno, govorim to iz razloga, jer prva momčad zaslužuje imati trenera koji je profesionalac, kojem je to osnovni posao, a ja to nisam. Nije problem hoću li ja ostati ili ne, nego je pitanje da li se naš klub može pojačati s nekim tko bi ovaj posao odrađivao kao osnovni dio posla, a ne da se ja vratim s puta, i onda odrađujem treninge i na bazenu. Meni svaki radni dan traje i do 17, 18 sati. Svi skupa sport olako shvaćamo, prema njemu se odnosimo na način kao da se sport mora dogoditi, on se ne mora dogoditi! Dodao bih, kako je sport surov, na kraju je samo rezultat važan, i on se pamti, u klubu imamo sjajnih momaka, samo što je njih teško zadržati poslije petnaeste, šesnaeste godine, zaključuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...