U većini Hrvatske vjetrovito i osjetno svježije vrijeme, ponegdje i kiša, a pogledajte što nas čeka u nedjelju

U većini krajeva danas vjetrovito i osjetno svježije nego proteklih dana, u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimice će pasti i malo kiše, osobito ujutro te ponovno navečer u Slavoniji, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)
Na Jadranu sunčanije, no na jugu zemlje je poslijepodne lokalno moguć poneki pljusak s grmljavinom. Na kopnu će puhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita navečer i orkanskim.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 13 do 17 u unutrašnjosti te između 19 i 23 stupnja Celzija na obali i otocima.

U nedjelju će biti vjetrovito i svježije uz promjenljivu naoblaku. Prijepodne će biti oblačnije, osobito u gorju gdje može pasti malo susnježice i snijega, uglavnom u Lici. Najviše sunčana vremena očekuje se na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, u gorju ponegdje i olujan, a na Jadranu bura koja će ponajprije podno Velebita na udare biti i orkanska. Najniža temperatura zraka između 1 i 6, na moru od 6 do 11 stupnjeva. Najviša temperatura između 9 i 13, duž obale od 15 do 19 stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...