“Ukradena jakna”; Obitelj zatražila izvid, bolnica utvrdila da ju je uzeo sin pokojnika, a policija predala izvješće DORH-u

Na zadnje održanoj Skupštini Zadarske županije vijećnik Marko Pupić Bakrač problematizirao je pitanje uplitanja politike u rad zadarske Opće bolnice, namještanja natječaja i mobinga nad zaposlenicima.

Kao eklatantan primjer trulosti bolničkog sustava naveo je primjer krađe osobnog odjevnog predmeta pokojnika zbog čega je podnesenai kaznena prijava zadarskoj policiji.

“U sustavu je toliko kaos da se čak i osobne stvari kradu. Upravo držim u ruci kaznenu prijavu zbog krađe skupocjene jakne od pokojnika. Sve se dogodilo u ožujku, ali počinitelj još uvijek nije pronađen, kazao je Pupić uz napomenu kako ga to ne čudi”, kazao je pred okupljenim vijećnicima.

Ravnatelju zadarske bolnice Željku Čulini poslali smo upit s pitanjem jesu li, nastavno na iznesene optužbe, napravili internu kontrolu i utvrdili činjenično stanje.

Doznajemo da je obitelj pokojnika zatražila izvid, no kako je na koncu dokazano da je spornu jaknu ipak preuzeo sin pokojnika.

Temeljem zahtjeva obitelji provedena je interna procedura te je zatraženo očitovanje djelatnika odjela. Uvidom u dokumentaciju popisa osobnih stvari utvrđeno je kako je među popisom osobnih stvari pacijenta i jakna koja se potražuje. Sukladno internom protokolu ustanove, osobne stvari pacijenta preuzima uža obitelj, a u konkretnom slučaju osobne stvari pacijenta je preuzeo sin pokojnika što je potvrdio svojim potpisom na popisu na kojem se nalazi i sporna jakna. Temeljem prijave, nadležna Policijska uprava obavila je potrebne mjere te za daljnji tijek predmeta molimo da se obratite istima, stoji u odgovoru iz ravnateljstva.

Iz policije su nam odgovorili da je predmet proslijeđen Državnom odvjetništvu.

Policija je zaprimila dojavu i nakon prikupljenih saznanja, putem posebnog izvješća obavijestila Državno odvjetništvo u Zadru, kazala nam je glasnogovornica policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...