Upaljen crveni alarm za cijeli Jadran, moguća orkanska bura i do 200 km/h

Državni hidrometeorološki zavod objavio cveno upozorenje za cijelu obalu Jadrana zbog olujne bore i orkanskih udara. Na području Rijeke bura bi mogla dosegnuti i udare bure do 200 km/h. Olujna bura puše i u ostalim jadranskim regijama i u gorju a pod Velebitom i s orkanskim udarima.

Slijede promjenjiviji i većinom svježiji dani te manje vjetroviti

Na kopnu idućih dana promjenjivo. U ponedjeljak s više sunca, a od utorka oblaka. Past će i malo kiše, češće u utorak, a u srijedu uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije i gorju. Vjetar će oslabjeti pa od utorka u gorju može biti slabog mraza, u srijedu lokalno i magle. Temperatura zraka još će se spustiti, a tek u srijedu malo porasti.

Na Jadranu u ponedjeljak i dalje sunčano, u početku i vjetrovito, uz olujne udare bure. Tijekom dana bura će oslabjeti, a u utorak će zapuhati jugo te jačati. S njim će stizati oblaci pa će sunca biti sve manje, osobito u srijedu, kada će pasti i malo kiše. Temperatura zraka bit će niža nego tijekom Uskrsa.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...