Više od 63 milijuna Francuza zainteresirano je za našu obalu, najzanimljiviji su im Split i Zadar

Direktorica HTZ-a u Francuskoj kaža da, prema istraživanjima, Francuzi bi trebali više putovati nego proteklih godina. “65 posto trebalo bi putovati ove godine, u odnosu na 35 posto prošle. Podaci su sjajni, već sad se vidi pozitivan trend i po dolascima u našu zemlju. Proteklih godina Francuzi su ostajali doma, zasitili su se. Značajnije dolaske u Hrvatsku očekujemo u sljedećim tjednima i mjesecima”, rekla je za N1.

Vjeruje da će se ove godine približiti rezultatima iz rekordne 2019. Navela je da je Hrvatska aviodestinacija te da gotovo ne postoji dio Francuske iz kojeg ne postoji direktan let u hrvatske gradove. “Više od 63 milijuna Francuza zainteresirano je za našu obalu”, kaže.

Francuzima je najzanimljiviji južni Jadran – Split i Zadar, a sve je više interesa i za sjever Hrvatske, govori Mihalić Djurica.

Istaknula je da smo u samom vrhu mediteranskih destinacija, uz Italiju i Grčku. “Francuzi nekad ni ne znaju da im za dolazak u Hrvatsku treba manje nego da putuju u neki drugi dio Francuske”, rekla je.

Kaže da u Francusku ponovno dolaze turisti. “Struktura gostiju je drugačija, prevladavaju Europljani. Turisti su se vratili”, rekla je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...