Zadar gostuje kod Cedevite Junior, startna jedinica izgubljena; Helbich: “Ako uđemo u utakmicu loše, izgubit ćemo! Volio bi i dalje biti trener Zadra”

Košarkaši Zadra sutra u 18 sati u dvorani 2 Doma sportova u Zagrebu, igraju susret pretposljednjeg 9. kola HT Premijer lige za prvaka protiv Cedevite Junior.

Zadar je gotovo sigurno izgubio startnu poziciju broj 1 prije playoffa, naime, Cibona je sinoć slavila kod Splita te je na korak do pole-positiona, vodeća je na ljestvici s omjerom 25-6, Split ima učinak 23-8, Zadar je na omjeru 23-7 (utakmica manje), dok je Cedevita Junior sigurno četvrta prije playoffa, s učinkom 18-12.

Zadar da bi i matematički bio drugi prije playoffa, mora sutra slaviti kod Cedevite Junior, potom i protiv Gorice u zadnjem kolu u petak 6. svibnja u dvorani Krešimir Ćosić.

Split ima za odigrati još utakmicu protiv Zaboka u zadnjem kolu u gostima, dok Cibona posljednju utakmicu igra u dvorani Dražen Petrović u Zagrebu protiv Cedevite Junior.

Trener Zadra Srđan Helbich uvjeren je kako će njegova momčad napokon vratiti formu, te odigrati kvalitetno u posljednja dva kola.

– Na put krećemo sutra ujutro u 9 sati, potom imamo ručak, dnevni odmor, pa utakmicu. Najvažnije je da su svi igrači spremni.

Imate crni niz od četiri poraza za redom, po dva u ABA ligi i u PH, ove sezone sva tri puta ste dobili Cedevitu Junior?

– Tako je, ali idemo u Zagreb pobijediti kako bi se vratili u ritam u kojem smo bili nedavno, kako bi digli formu prije početka playoffa. Čujte, ako uđemo u utakmicu kao na prošloj protiv Splita, nije isključeno ni da izgubimo! Dakle, moramo baš ući dobro u utakmicu da bi dobili, jednostavno moramo odigrati kako treba, jer Cedevita Junior uopće nije loša momčad, imaju i oni neku svoju računicu. Neugodni su, i oni se dižu u formi, sigurno da će protiv Zadra biti dodatno motivirani, kako bi nas pobijedili.

Srđane, pali ste u formi, četiri poraza u nizu?

– Istina, pali smo u formi, poremetile su nas neke stvari, ali kažem, upravo zbog toga moramo dobro raditi i trenirati, kako bi se što prije vratili u pobjednički ritam.

Što je s prvim trenerom Vladimirom Anzulovićem?

– On zbog zdravlja ne može, tako da ću ja voditi momčad do kraja ove sezone. Ja imam ugovor s klubom do kraja ove sezone, ali naravno da bi volio ostati u KK Zadar!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...