Zaključenje bogatog filmskog programa povodom otvorenja II palače večeras uz “Pisma Paulu Morriseyu”

Bogati filmski program Kino Zone povodom otvorenja muzeja II palače zaključujemo večeras u 20 sati s hvaljenom art dramom “Pisma Paulu Morriseyu”.

Priča je strukturirana kao niz celuloidnih pisama koja su s različitih dijelova svijeta poslana Paulu Morrisseyu, redatelju kultnih filmova ”Smeće”, ”Meso” i ”Vrućina” (među ostalima, naravno), suradniku slavnog Andya Warhola i agentu legendarnog rock sastava ‘The Velvet Underground’. Filozofski, ali i zabavno.

Riječima selektorice programa Arterije – tjedna filma o umjetnicima, filmske kritičarke Dine Pokrajac: “Pisma Paulu Morriseyu” je dugometražni prvijenac mladog španjolskog redatelja Armanda Rovire, koji je isporučio jako zabavan žanrovski hibrid u kojem se filozofska pitanja izmjenjuju s raspravama o važnosti olovke za oči, dok Françoise Hardy pjeva u pozadini. Pritom evocira camp estetiku samog Morrisseya i ostalih korifeja Warholove tvornice, ali i začudne filmske eksperimente Kanađanina Guya Maddina.”

Glavne uloge u filmu Armanda Rovire i Saide Benzal tumače Xavi Sáez, Almar G. Sato i María Fajula, a od svojeg premijernog prikazivanja do danas, film je osvojio niz festivalskih priznanja i nominacija.

Film je premijerno prikazan u Hrvatskoj u sklopu Četvrtog izdanja Arterije u organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC), a hrvatsku kino premijeru imao je u zadarskoj Kino Zoni!

“Pisma Paulu Morriseyu“ gledamo u subotu, 30. travnja od 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.

Besplatne ulaznice moguće je preuzeti na info pultu od 10 do 20 sati. Broj ulaznica je ograničen stoga osigurajte svoje mjesto na vrijeme!


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...