Cestitka_Uskrs

Zaključenje bogatog filmskog programa povodom otvorenja II palače večeras uz “Pisma Paulu Morriseyu”

Bogati filmski program Kino Zone povodom otvorenja muzeja II palače zaključujemo večeras u 20 sati s hvaljenom art dramom “Pisma Paulu Morriseyu”.

Priča je strukturirana kao niz celuloidnih pisama koja su s različitih dijelova svijeta poslana Paulu Morrisseyu, redatelju kultnih filmova ”Smeće”, ”Meso” i ”Vrućina” (među ostalima, naravno), suradniku slavnog Andya Warhola i agentu legendarnog rock sastava ‘The Velvet Underground’. Filozofski, ali i zabavno.

Riječima selektorice programa Arterije – tjedna filma o umjetnicima, filmske kritičarke Dine Pokrajac: “Pisma Paulu Morriseyu” je dugometražni prvijenac mladog španjolskog redatelja Armanda Rovire, koji je isporučio jako zabavan žanrovski hibrid u kojem se filozofska pitanja izmjenjuju s raspravama o važnosti olovke za oči, dok Françoise Hardy pjeva u pozadini. Pritom evocira camp estetiku samog Morrisseya i ostalih korifeja Warholove tvornice, ali i začudne filmske eksperimente Kanađanina Guya Maddina.”

Glavne uloge u filmu Armanda Rovire i Saide Benzal tumače Xavi Sáez, Almar G. Sato i María Fajula, a od svojeg premijernog prikazivanja do danas, film je osvojio niz festivalskih priznanja i nominacija.

Film je premijerno prikazan u Hrvatskoj u sklopu Četvrtog izdanja Arterije u organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC), a hrvatsku kino premijeru imao je u zadarskoj Kino Zoni!

“Pisma Paulu Morriseyu“ gledamo u subotu, 30. travnja od 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.

Besplatne ulaznice moguće je preuzeti na info pultu od 10 do 20 sati. Broj ulaznica je ograničen stoga osigurajte svoje mjesto na vrijeme!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...