Zračna luka Zadar imat će za povećanje broja rotacija za 63 posto naspram 2019.

Prema informacijama koje je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) prikupila od hrvatskih zračnih luka, Hrvatska će tijekom ljetnog rasporeda letenja biti povezana s više od 460 jedinstvenih aviolinija.

Najveći broj rotacija očekuju Zagreb i Split (oko 10.000 rotacija), a najveći rast broja rotacija u odnosu na 2019. očekuju Zadar (+63 posto) i Rijeka (+8 posto).

Tijekom ljetne sezone Hrvatska će prema HTZ-ovim podacima biti povezana sa 131 gradom u inozemstvu, što je neznatno manje od 134 s kojima je bila povezana 2019. godine.

Najviše sveukupnih rotacijskih poveznica očekuje se s Njemačkom, Velikom Britanijom, Francuskom, Italijom i Nizozemskom.

Tijekom ljetne sezone letenja na relacijama između Hrvatske i inozemstva prometovat će 66 zrakoplovnih prijevoznika, a prijevoznici koji sveukupno predviđaju najviše rotacija su Ryanair, Croatia Airlines, easyJet, Lufthansa i Eurowings.

“Tijekom zadnje dvije godine obilježene covid pandemijom došlo je i do značajnog pada zračnog prometa, zbog čega su turistička putovanja u tom razdoblju uglavnom realizirana vlastitim prijevoznim sredstvima. Međutim, u ovoj je godini oporavak zračnog prometa uspješno nastavljen jer svjedočimo značajnom povećanju broja letova. Tako će prema našoj zemlji tijekom ljeta prometovati više od 460 aviolinija s više od 34 tisuće rotacija, čime smo se gotovo izjednačili s brojem letova i rotacija iz rekordne 2019. godine“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Dodao je da je u odnosu na ranije godine primjetan značajniji rast rotacija u segmentu low cost letova, za 17 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...