36-godišnjakinja u Rtini odbila test na alkohol i drogu, pokušala pobjeći vrijeđajući policajce

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 278 vozila i vozača, a poduzeli su 125 represivnih mjera.

Alkotestirana su 164 vozača, od kojih je 10 bilo pod utjecajem alkohola.

Iz prometa je isključeno 13 vozača i 2 vozila. U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima su jedna osoba teže i jedna osoba lakše ozlijeđene.

U petak, 29. travnja u 23.30 sati na kolniku Ulice Matije Gupca u Zadru policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, uočili su zaustavljeno vozilo Audi zadarskih registarskih oznaka s uključenim motorom, a u kojem se za upravljačem nalazio 44-godišnji vozač, državljanina Italije.

Ispitivanjem prisutnosti alkohola, kod vozača je utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg, nakon čega je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 29. travnja u 17.55 sati u Rtini, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 36-godišnju vozačicu koja je upravljala osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka, pod vidim utjecajem alkohola.

Vozačica je odbila test na alkohol i droge te se pokušala udaljiti s mjesta događaja, pri tom vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile dovedena u prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 36-godišnja vozačica je prepraćena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...