Ministarstvo potvrdilo: “Pomoćnici u nastavi napokon će dobiti svoj status”

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi za N1 je potvrdilo da će pomoćnici u nastavi djeci s poteškoćama u razvoju dobiti status pri zapošljavanju, odnosno više se neće voditi kao njegovatelji nego kao pomoćnici u nastavi.

Odgovor ministarstva prenosimo u cijelosti:

“Hrvatski zavod za zapošljavanje evidenciju osoba prijavljenih na Zavod vodi prema klasifikacijskom sustavu NKZ98 (Nacionalna klasifikacija zanimanja 98) u kojem se na popisu pojedinačnih zanimanja ne nalazi zanimanje Pomoćnik u nastavi. U Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u tijeku je izrada novog popisa pojedinačnih zanimanja prema klasifikacijskom sustavu NKZ10 (Nacionalna klasifikacija zanimanja 10) koji će sadržavati ažurirana zanimanja iz klasifikacije NKZ98 te će se redovito nadopunjavati novim zanimanjima sukladno potrebama tržišta rada što se dokazuje upisom standarda zanimanja u Registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

S obzirom na to da su u Registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira upisani standardi zanimanja Pomoćnik u nastavi i Stručni komunikacijski posrednik oni će biti dodani popisu pojedinačnih zanimanja prema klasifikacijskom sustavu NKZ10 koji će uskoro biti javno dostupan.

Novu klasifikaciju zanimanja NKZ10 će koristiti i Hrvatski zavod za zapošljavanje u svojim poslovnim procesima”, navode iz ministarstva.

Tako je ispunjen jedan od zahtjeva koji pomoćnici u nastaviti tražili na prosvjedu koji se održao prošlog tjedna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...