Ako može Mate, možemo i mi! Stvaranje dobrih navika počinje danas!

I dok Mate brine o svojem otpadu, njegovi postupci služe nam kao dodatna motivacija da svatko od nas može i treba postupati jednako.I zato…

Imaš stari televizor, okvir od kreveta, prabakinu pisaću mašinu na šufitu? Pozoveš ekipu, ukrcaš sve u auto i odvezeš u reciklažno dvorište. Imaš dvije opcije – Gaženica i Diklo, njihovo je korištenje besplatno, a na ulazu će te dočekati djelatnici Čistoće, spremni uputiti te na koji način da ispravno odložiš doneseno. Trebalo je uložiti malo truda, ali vrijedilo je, učinio si nešto korisno za sebe i svoju zajednicu i taj je osjećaj neprocjenjiv.

Sve ono krupno smeće koje skupljaš u garaži godinama dok auto parkiraš vani na trotoaru? „Alo, glomazni otpad? Molim vas prikup, rišite me ove muke.“ Tvrtka Čistoća kao jednu od svojih usluga nudi i odvoz glomaznog otpada, jednom godišnje besplatno za sve građane.

Za sve plastične boce, limenke, prazne kutije za jaja…tu je zeleni spremnik s narančastim poklopcem. Za one koji nisu sigurni što se sve u ovaj spremnik odlaže ili ih zanima raspored odvoza, mogu potražiti više informacija  OVDJE.

A može li zaista pojedinac učiniti razliku? Odgovor se nameće sam od sebe – prihvatimo li svi nove navike, nitko od nas više nije „samo“ pojedinac, već zajedno stvaramo bolji, ljepši i čišći Zadar. Sve što trebamo je koristiti ono što nam je već dostupno.

Razmislimo o ovoj temi, aktivirajmo se, pazimo na otpad koji ostavljamo iza sebe i ponosno recimo: Lipi moj grade – i ja brinem za te!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...