Asfaltiranje do semafora kod Ekonomske, zbunjeni Nijemac preko svježeg asfalta prošao u kamp

Iz zadarske Odvodnje obavještavaju kako je danas u tijeku asfaltiranje nosivog sloja asfalta u Ulici Antuna Gustava Matoša, od križanja Ulice Antuna Gustava Matoša s Ulicom Vladana Desnice do križanja Ulice Antuna Gustava Matoša s ulicom Put Dikla, odnosno do semaforne signalizacije kod Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar.

Asfaltiranje nosivog sloja ulice A.G. Matoša radi se po “Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar – Petrčanu”- za cjelinu Grad Zadar.

Sjetimo, tvrtka izvođač Ludwig Pfeiffer projekt je započela još u mjesecu studenom. Zbog prolongiranja radova već mjesecima se vozi zaobilaznim putevima, a konačno puštanje ulice u promet previđeno je za sredinu lipnja.

Kako je vruće vrijeme stiglo s ukidanjem korona mjera, turista je na Puntamici sve više. U trenutku fotografiranja zatekli smo Nijemca koji je na raskrižju Tina Ujevića i Antuna Gustava Matoša zbunjeno gledao u mehanizaciju koja mu je prepriječila put do Falkensteinerovog kampa. Voditelj ekipe na terenu rukom mu je kratko pokazao da je prolazak onemogućen. Turist je čekao i čim se stroj pomaknuo metar dalje, uputio se preko svježeg asfalta do željene destinacije. Posljedice na cesti nisu ostale, ali ova je sličica najbolje dočarala priču o nesuvislosti hrvatske gradnje. Priču o cesti koja je ležala u prašini od jeseni do proljeća, odabiru izvođača koji je odmah po popisivanju ugovora zapao u poslovne probleme, zemlji koja se hvali s blagom klimom i pregršt sunčanih sati, ali kapitalne projekte finalizira u sezoni. Croatian absurdistann.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...