Bernarda Pera sutra nastupa u Strasbourgu: “U Zadar ću skoknuti u lipnju”

Zadranka Bernarda Pera, 27-godišnja tenisačica koja nastupa pod američkom zastavom, poražena je jučer u njemačkom Karlsruheu u finalu Challenger turnira od pedesete igračice svijeta Egipćanke Mayar Sherif sa 6-2, 6-4 u setovima. Vremena za odmor Bernarda, inače 122. na svjetskoj ljestvici, nema puno, naime, već sutra iza 11 sati, u meču 1. kola na WTA turniru u francuskom Strasbourgu, Pera će za protivnicu imati 52. na svijetu Elenu-Gabrielu Ruse iz Rumunjske.

Bernarda nam se ljubazno javila iz Strasbourga i otkrila i kad bi mogla doći u svoj Zadar.

Najprije tvoj komentar nakon poraza od Sherif u Karlsruheu?

Nema se tu što puno za reći, bila je bolja i imala bolja rješenja od mene. Ne mislim da sam griješila, jednostavno je moja protivnica taj dan igrala bolje, odgovarali su joj uvjeti i zasluženo je slavila.

Sutra te očekuje novo iskušenje u Strasbourgu protiv rumunjske igračice Ruse?

Dugo nisam igrala protiv nje, gledala sam neke njene mečeve, sigurno da ima kvalitetu, jer je već dobivala kvalitetne igračice. Pobijediti će ona koja se bude bolje osjećala i adaptirala na uvjete, tako da nema nekog favorita u tom dvoboju, adute za pobjedu imamo i jedna i druga.

Što očekuješ od ovogodišnje teniske sezone?

Imala sam neke ozljede s kojima sam se mučila, najveća želja mi je ostati zdrava do kraja sezone, pa ćemo vidjeti što će biti.

Kad ćeš doći u Zadar?

Nadam se kako ću poslije turnira Roland Garros u Parizu uspjeti koji dan skočiti i do Zadra, dakle, tamo negdje početkom lipnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...