Bliski Putinov suradnik: “Zoranu Milanoviću prijeti odmazda zbog izjava o Ukrajini”

Bivši ruski premijer i bliski Putinov suradnik Dmitrij Medvedev poručio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću putem Telegrama da mu uskoro prijeti odmazda Kijeva zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji, prenosi RTL.

Medvedev, naime, piše da Ukrajina sve više bez ceremonije sjeda na vrat europskih sponzora” te da se “Amerikanci još uvijek boje”.

“Jasno je da je uvijek malo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni europski čelnici ne žele izdvojiti pravu cifru. Ne cijene Trg, koji stoji na čelu borbe protiv tiranije ruskog svijeta. Sada se europski čelnici dodaju na popise zabrane na web stranici Mirotvorac. Tamo su stigli čelnici poput hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siročad ne shvaćaju svoju sreću, ne vole Ukrajinu u punoj snazi. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite!”, piše Medvedev.

“Ovakvim tempom će uskoro, upravo u europskim prijestolnicama, ukrajinski nacisti osobno izvršiti represiju protiv nepoželjnih gazda i ‘odvojiti janjce od jaraca’. Stoga predsjednici i premijeri Francuske, Njemačke, Italije i ostalih – oprez. I vi ste sumnjivi”, zaključuje Medvedev.

Stranica Mirotvorac, koju Medvedev spominje, je ekstremistička baza podataka na kojoj je završio i Milanović kojeg na stranici optužuju za “humanitarnu agresiju na Ukrajinu, pomaganje ruske agresije, distribuciju ruske propagande i podržavanje i opravdavanje ruske agresije na Ukrajinu”.

Da je Milanović završio na tom popisu potvrdio je i zamjenik glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksej Zajcev.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...