Boris Babić razrješava se sudačke dužnosti na vlastiti zahtjev, Željku Rogiću produljena stegovna kazna

Na 73. telefonskoj sjednici Državnog sudbenog vijeća, održanoj 28. travnja 2022., doneseno je više odluka koje se odnose na zadarske suce.

Boris Babić, sudac Županijskog suda u Zadru, razrješava se sudačke dužnosti s 30. rujna 2022., na vlastiti zahtjev.

Željku Rogiću, sucu Općinskog suda u Zadru, produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 4. svibnja 2022.

Sjetimo, Rogića se tereti za neuredno obnašanje sudačke dužnosti, nepostupanje po odluci donesenoj u postupku za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku i nanošenje štete ugledu suda ili sudačke dužnosti. Državno sudbeno vijeće mu je na temelju istog izreklo stegovnu kaznu razrješenja od dužnosti u siječnju 2022.

Antoniji Božina, sutkinji Općinskog suda u Zadru, produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, također računajući od 4. svibnja 2022.

Napomenimo, sutkinja je prethodno osumnjičena za počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...