Danas se u našem gradu održava Wings for life; Podjećamo koja su parkirališta i ceste zatvorene…

Utrka Wings for Life, koja se od 2014. trči diljem svijeta, danas u 13 sati ponovo starta s Liburnske obale u Zadru.

Već prije 11 sati u programu našeg radija na 97,2 MHz možete pratiti javljanja uživo s raznih lokacija na kojim će se okupljati sudionici današnje utrke.

Nakon dvije pandemijske godine, kada se trčalo samostalno uz aplikaciju, ovogodišnja utrka u Zadru koja ponovo okuplja 5.000 trkača na zajedničkom startu, već je rasprodana. Humanitarni cilj, pronalaska izlječenja ozljeda leđne moždine, je i ove godine privukao velik broj zainteresiranih u Zadar, kao dio utrke koja je postala najmasovnija na svijetu i trči se na šest kontinenata istovremeno.

Devetu godinu zaredom trkači će prikupljati sredstva za ovaj plemeniti cilj.

Parkirna mjesta

Za potrebe organizacije utrke Wings for Life i sigurnosti sudionika privremeno će izvan funkcije biti dio parkirališnih mjesta u 1. zoni na prostoru Liburnske obale.

Od četvrtka poslijepodne ne može se koristiti parkirališni prostor nekadašnjeg autobusnog kolodvora, a od 20 sati i zapadni dio parkirališta na području bivše zgrade Zaraušek.

Od subote ujutro nije moguće koristiti parkirališni prostor istočno, kao ni dio parkirališta na Liburnskoj obali uz more te parkirališna mjesta uz gradski bedem od Lančanih vrata do Vrata svetog Krševana.

Sva navedena parkirališna mjesta bit će slobodna od nedjelje u večernjim satima.

Alternativna parkirališna mjesta su na prostoru Ravnica i bivše vojarne Franka Lisice.

Danas će se promet odvijati uz posebnu regulaciju

I to kako slijedi:

1. od 09.15 do 14,00 sati  Liburnska obala – Ulica Narodnog lista
2. od 11.45 do 14.00 sati   Liburnska obala – Ulica O.K. Tomislava
3. od 12.00 do 14.00 sati  Zrinsko-Frankopanska Ulica – Put Murvice – dr. Franje Tuđmana – Ante Starčevića
4. od 12.15 do 14.15 sati  Ulica 4. GBR – 84. Bojne HV „Termiti“ do izlaza iz Zadra, promet u smjeru juga
5. od 12.30 do 14.30 sati  na dionici ceste  D8 – Bibinje – Sukošan – Sv. Petar – Turanj – Sv. F. i Jakov – Biograd – Pakoštane –  Drage, do granice sa Šibensko-kninskom županijom, promet će se odvijati uz posbenu regulaciju po dionicama sukladno kretanju trkača.

U vremenu od 11.30 do 14.00 sati ulaz odnosno izlaz vozilima sa zadarskog poluotoka neće biti moguć preko križanja Jazine.

U vremenu od 12.30 do 16.00 sati cjelokupni promet u oba smjera, državnom cestom od Zadra do Draga odnosno granicom sa Šibensko-kninskom županijom i nadalje u smjeru Primoštena će se odvijati uz posebnu regulaciju policijskih službenika i to po dionicama sukladno kretanju trkača.

Savjetuje se vozače da u navedeno vrijeme u što manjoj mjeri koristiti ulice, koje su ujedno obilazni pravci za kretanje vozila:

  • Ulica dr. Franje Tuđmana,
  • Ulica V. Mačeka,
  • Ulica braće Miroslava i Janka Perica,
  • Ulica Franka Lisice,
  • Ulica Put Murvice,
  • Ulica II. Zasjedanja ZAVNOH-a.

Iz Grada savjetuju da se u navedena vremena izbjegavaju navedeni cestovni pravci i koriste alternativni pravci.

Zbog održavanja utrke očekuju se pojačane gužve i povećani zastoji prometa, stoga molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i da poštuju zapovjedi, upute i smjernice policijskih službenika na terenu, te upute redarske službe organizatora utrke, kako svojim ponašanjem ne bi ugrozili vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

VELIKA GALERIJA Wings for Life Zadar; Trkači na Forumu preuzeli startne brojeve

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...