Direktor HTZ-a: “Mislim da ćemo do kraja godine doseći cilj od 90 posto dolazaka”

U Hrvatskoj boravi 180 tisuća turista.

Gdje smo u odnosu na rekordnu 2019., provjerila je ekipa RTL-a s direktorom Hrvatske turističke zajednice Kristijanom Staničićem.

Do sada je u ovom dijelu godine je ostvareno 85 posto prometa, a cilj je dobaciti do 90 posto prometa iz predpandemijske 2019. godine.

“Mi smo sada na 163 posto rezultata boljeg u odnosu na prošlu godinu, ali ono što je najvažnije je da pratimo trendove koje smo si projicirali. Mislim da ćemo do kraja godine doseći cilj od 90 posto u odnosu na 2019. godinu”, tvrdi Staničić.

Last minute rezervacije su u protekle dvije godine povećale u Hrvatskoj zbog pandemije, tvrdi Staničić koji naglašava da je Hrvatska spremna za takve goste i zna da će se u špici sezone sigurno tražiti jedan krevet više.

Hrvatska je turistička destinacija koja je na vrhu ljestvice na tržištima. To potvrđuje i zadnje istraživanje gdje smo skočili na 16. mjesto u svijetu kao turistički i brend i na deveto mjesto u Europi.

“Profil turista je raznolik, a ja vjerujem da ćemo imati i mnogo mladih gostiju jer nam se vraćaju neki festivali i zbog toga će Hrvatska biti tražena destinacija”, dodaje Staničić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...