Djelatnica KFC-a: “Recept za našu piletinu imaju 2 ili 3 osobe na svijetu, a čuva se u trezoru”

Lanac restorana s jelima od piletine Kentucky Fried Chicken (KFC) jedan je od omiljenih restorana brze hrane pa ne čudi da su mnogi kuhari i kulinarski amateri pokušali kod kuće spohati piletinu da okusom podsjeća na popularnu KFC-ovu.

Zato je jedna od voditeljica prodaje KFC-a iz Velike Britanije za Express otkrila što zna o slavnoj smjesi za pohanje koju koristi KFC i zašto se baš njih često može čuti da im je piletina “savršeno hrskava i zlatna”,; a navodno je identičnog okusa u svih 1000 restorana Velike Britanije.

Poznato je da lanac brze hrane vrlo dobro čuva tajnu svog recepta mu godišnje priskrbi više milijuna dolara, a to je potvrdila i voditeljica prodaje Alexis Conran koja ističe da točan recept znaju samo rijetki, a čuva se zaključan u glavnom trezoru KFC-a u Kentuckyju, piše Večernji.

– Samo dvije ili tri osobe iz KFC-a znaju točan recept za našu piletinu – kaže ona i objašnjava da KFC lanac svoju mješavinu začina radi u totalnoj tajnosti; uz pomoć dva blendera za začine postavljenih u dvije različite KFC tvornice, tako da djelatnici nijedne nemaju potpuni recept…

– Jedna tvornica radi prvu polovicu, a druga drugu polovicu mješavine začina, a na trećem se mjestu pakira – kaže voditeljica.

Radnici u restoranima, kaže, piletinu prvo umaču u smjesu za paniranje pa u smjesu začina ne znajući što je u njoj, a i za proces pohanja ili paniranja postoji vrlo strog postupak.

Tada se naime spomenuta smjesa ulijeva u veliku posudu s brašnom, a djelatnici restorana svaki komad piletine “zagrabe, umoče u smjesu i podignu’ točno deset puta…

– Tako želimo osigurati da svaki komad ima na sebi potpuno istu količinu smjese za pohanje – rekla je, a tako se navodno radi od prvog KFC restorana otvorenog davne 1952. godine.

Proces pohanja je, dodaje Conran, isti u svim KFC restoranima diljem svijeta, a i sama ga je imala priliku isprobati i ispohati nekoliko komada slavne KFC piletine.

– Ma proces je sulud, ne bih to mogla raditi! – priznaje voditeljica. “Pa ipak, ono što provjereno radi, ne mijenjaš!”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...