Dobili smo tek prvi sloj asfalta i to samo do Conga, radovi još mjesec dana! Marin: “18. lipnja ulica će biti puštena u promet”

Vreli turistički srpanj gotovo će pokucati na vrata kada će iz Grada stići svečana objava da su završeni radovi na ulicu Antuna Gustava Matoša na Boriku.

Prošli četvrtak mediji su se raspisali o asfaltiranju prometnice nakon dugih šest mjeseci, ali realno situacija je takva da smo dobili tek prvi sloj asfalta na potezu od Yachtinga do restorana Congo.

Hotelski kompleks se puni, sve je više gostiju u kampu, turisti traže apartmane, a cesta od srednjeg ulaza na Borik do raskrižja s Diklom, i dalje je neprohodna i prekrivena prašinom.

Zbog kašnjenja radova od strane tvrtke Ludwig Pfeiffer, kasnije od planiranog započeli su i radovi Vodovoda koji je trenutno na terenu, no slaba je to utjeha građanima koji promatraju (ne)rad od sad već dalekog studenog 2021. godine.

Niku Marina, predsjednika Mjesnog odbora Puntamika upitali smo ima li informacije o konačnom finaliziranju projekta. Kada će najturističkiji kvart u Zadru u miru ući u sezonu?

Radi se faza po faza. U prvoj je bilo dogovoreno asfaltiranje do križanja s Ulicom Vladana Desnice, kod bivše Gagice. No i tu je stavljen tek prvi sloj, treba odraditi i drugi. Prema informacijama koje imam već ovaj tjedan bi trebalo krenuti s asfaltiranjem od spomenutog raskrižja do Mije, a potom od Mije do vrha. 18. lipnja kompletna ulica bi trebala biti puštena u promet. Projekt se otegao, ali za sada nemam prigovora, jer ovaj dio posla odrađuje se kako je dogovoreno. Sve ide po planu, no svakako ću pratiti situaciju na terenu i reagirati ako bude potrebno, kazao nam je Marin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...