Dvojica propucanih navijača pomoć dobili u splitskom KBC-u, oboje su muškarci mlađi od 20 godina a u bolnicu su došli sami

Dvojica mladih navijača koji su, uz još dvojicu, u subotu propucani nakon obračuna Torcide i policije na autocesti A1 kod odmorišta Desinec u nedjelju rano ujutro zatražili su pomoć u splitskom KBC-u, a jedan od njih je zadržan u bolnici.

Šef kirurške službe splitskog KBC-a dr. Dario Matić je novinarima okupljenim ispred bolnice objasnio o kakvim je ozljedama riječ.

“Kod prve muške osobe radi se o prostrijelnom području pete, bez ozljede kosti i on je nakon kirurškog zbrinjavanja pušten na kućnu njegu. Druga mlađa muška osoba ima ozbiljniju ozljedu, to je prostrijel kroz nadlakticu, nema ozljede kosti i vaskularnih struktura, ali ima suspektnu ozljedu revijalnog živca ruke, te je nakon primarne obrade zbrinut u Zavodu za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju na Križinama”, izjavio je dr. Matić.

Riječ je o mladićima mlađim od 20 godina, koji su u bolnicu došli sami, nije ih dovezlo vozilo Hitne pomoći, a na Hitni kirurški su stigli u 5 sati.

Navijački neredi počeli su nakon što je na Maksimiru završila nogometna utakmica između Dinama i Hajduka koji je izgubio rezultatom 3:1.

Po pisanju nekih medija, prije početka utakmice policija je navodno zabranila navijačima Hajduka da na stadion unesu navijačke rekvizite nakon čega su oni odbili ući na stadion. Tijekom utakmice i određeno vrijeme nakon nje bili su pod nadzorom policije koja ih je naposljetku pratila do autoceste kada je na odmorištu Desinec dio navijača počeo izlaziti iz automobila blokiravši tako normalno odvijanje prometa.

Iz Policijske uprave zagrebačke su na izvanrednoj konferenciji za novinare izvijestili da je nekoliko stotina navijača napalo 16 interventnih policajaca. Navijači su im u kombi ubacili pirotehničko sredstvo pa je policija pozvala pojačanje, a nakon sredstava prisile, upotrijebili su i vatreno oružje. Rezultat navijačkog divljanja i tučnjave je dvadesetak ozlijeđenih policajaca i navijača, među kojima je i četvero propucanih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...